Belediye-İş Sendikası ile Nevşehir Göreme Belediyesi arasındaki Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanarak imza altına alındı. Belediye-İş Sendikası Bölge Şubesi ile Nevşehir Göreme Belediyesi arasında 3 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı. Yapılan sözleşme ile işçilerin maaşlarında ve sosyal haklarında önemli derecede iyileştirmeler yapıldı.

Belediye binasında gerçekleşen Toplu İş Sözleşmesine Nevşehir Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren, Belediye-İş Sendikası Bölge Başkanı Yusuf Karaca ve Belediye-İş Sendikası Şube Sekreteri Sinan Abbasoğlu katıldı.

Her geçen gün sözleşmelerine bir yenisi daha ekleyerek bölgede büyük hâkimiyet sağlayan işçilerin umudu Belediye-İş Sendikası Bölge Başkanı Yusuf Karaca, bir büyük başarıya daha imza attı. Yaptığı sözleşmelerle sıkça adından söz ettiren Belediye-İş Sendikası Bölge Başkanı Yusuf Karaca; “Sendikalı olmanın en önemli belgesi olan bir Toplu İş Sözleşmesini daha işçinin lehine sonuçlandırmanın onuru ve gururunu yaşıyoruz. Her iki tarafı da memnun eden bir sözleşmeye imza atmış bulunmaktayız. Yapılan sözleşme ile işçilerimizin maaşlarında ve sosyal haklarında önemli derecede iyileştirmeler yapıldı. Sendikamız bünyesinde olan her işçi kardeşimizin hak ve hukuklarını gözeterek, en iyi koşullarda çalışmasını sağlamak için onurlu mücadelemizi vermeye devam ediyoruz.

Toplu İş Sözleşmemizdeki amacımız, insanca yaşanabilir bir ücret almaktır. Sendikal mücadelemiz ve sendikal anlayışımız emek ve alın teridir. Bizler için emek en yüce değerdir. İşçi ve emekçi kardeşlerimizin alın teri kutsaldır. Çok şükür emekçi kardeşlerimizi mağdur etmeden, emeğinin karşılığını almasını sağlayarak alnımızın akıyla Toplu İş Sözleşmemizi imzaladık. Sözleşme süresince olumlu ve anlayışlı tutum sergileyen; sendikaya, emeğe, emekçiye olan yaklaşımından dolayı ve her maddesine koyduğu katkıyla işçi dostu olduğunu bizlere bir kez daha gösteren Nevşehir Göreme Belediye Başkanı Sayın Ömer Eren’e Sendikam ve üyelerim adına teşekkür eder, şükranlarımı sunarım. Toplu İş Sözleşmemiz her iki tarafa da hayırlı olsun” dedi.

Prensip gereği çalışanların haklarını alın teri kurumadan ödediklerini ifade eden Nevşehir Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren yaptığı açıklamada ise; “Beraber mesai yaptığımız işçi kardeşlerimize gerek maaşlarında gerekse sosyal haklarında iyi oranda artış yaptık. İşçilerimizin alnının teri kurumadan haklarını vermeyi boynumuzun borcu bildik. Tek amacımız işçi kardeşlerimizin mutluluğu, huzuru ve emeğinin karşılığını almasıdır. Tüm zorluklara rağmen emekçinin alın terini yerde bırakmamak için elimizde gelen tüm imkânları seferber ettik. Belediye olarak kendimizi kastık ama emekçinin karşılığını vermekten hiçbir zaman imtina etmedik. Dün olduğu gibi bugünde, yarında işçilerimizin yanında olmaya şartları daha iyi seviyelere getirmeye devam edeceğiz. Ayrıca Toplu İş Sözleşmesi süresince, göstermiş oldukları pozitif yaklaşımdan dolayı Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Yusuf Karaca’ya ve yönetimine teşekkür eder, Toplu İş Sözleşmemizin her iki tarafa hayırlara vesile olmasını temenni ederim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim