Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, tarım ve sanayi alanında son yıllarda ciddi gelişmeler kaydeden Niğde’nin Türkiye’de yatırım için en uygun iller arasında yer aldığını belirtti. Başkan Akdoğan, yerli ve yabancı yatırımcıları, teşvik bakımından önemli avantajları olan Niğde’ye yatırım yapmaya davet etti.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) yayın organı olan TİM TV’ye verdiği röportajda, Niğde’nin tarihi ve doğal güzellikleri, tarımsal yatırımlar ve sanayi alanındaki avantajlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Niğde’nin tarım, hayvancılık, sanayi, tarımsal sanayi ve turizm alanlarında kendi gelişimini sürdürmeye çalışan bir il olduğunu vurgulayan Başkan Akdoğan, Niğde’deki 2 organize sanayi bölgesindeki doluluk oranlarının 2 yıl içinde ikiye katlanacağını, bunun da ihracatı 2 kat artıracağı anlamına geldiğini ifade etti.

Niğde’nin özellikle tarım sektöründe önemli  bir şehir olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Hayvancılık, meyvecilik ve sebzecilik yönünden önemli noktada ilerleyen sektörlerimiz var. Patates, elma, lahana ve kiraz üretiminde Türkiye genelinde ilk sıralarda yer alan Niğde’mizde tarım alanlarında hızlı bir gelişim var” dedi.

Başkan Akdoğan, Niğde’de ihracat rakamlarının düşük gibi görünüyor olmasına rağmen Gümrük Müdürlüğü’nün Niğde'de faaliyete  geçmesiyle birlikte gümrük kayıtlarının Niğde’ye kaydırılacak olmasının ihracat rakamlarında artışa sebep olacağını söyledi. 

Niğde Belediyesi olarak yerli ve yabancı yatırımcıların her zaman yanında olduklarını hatırlatan Başkan Akdoğan, “Yerli ve yabancı yatırımcıların vasıflı ve yetişmiş personel bulmaları noktasında her zaman yanlarında olduk. Altyapı ile ilgili yatırımcılarımızı teşvik etmek için yine yatırımcılarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Niğde’nin kalkınmada öncelikli iller kapsamında 5. Grupta yer alması ki, bu Güneydoğu illerinden sonra en fazla teşvik olan gruptur, buraya yatırım yapacaklar için büyük avantaj sağlıyor. Türk kamuoyuna özellikle şunu belirtmek isterim ki Niğde’miz, havasıyla, suyuyla, doğal ve tarih güzellikleriyle güzel bir şehir, güvenli bir şehirdir. Niğde, yatırım yapılacak illerin en başında gelmektedir” şeklinde konuştu.
 

Editör: TE Bilişim