CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Üniversite mezunları istihdama katılmamalarına yönelik eleştirilerine TBMM’de yaptığı konuşmada tepki gösterdi.

Ömer Fethi Gürer şöyle dedi: “Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı son günlerde ilginç açıklamalar yapıyor. Üniversite mezunu gençlerin yaklaşık yüzde 30'unun iş aradığına dikkat çeken Çalışma ve Sosyal Güvenli Bakanı Mehmet Müezzinoğlu "Bu gruplarla ilgili çalışma yapılması talimatını verdim 'Neden istihdama girmek istemiyorlar, bunu araştıralım.' dedim." diyor. Oysa, Sayın Bakana "Ne kadar üniversite mezunu işsiz?" diye sormuştum. İŞ-KUR'a başvuranların Temmuz 2016'da 437.481 kişi olduğunu bildirmişti. 11 Ocak 2017 tarihinde verdiği rakama göre de -yazılı soru önergemize- 509.536 üniversite öğrencisi İŞKUR'dan iş bekliyor. Altı ayda 72 bin -üniversite mezunu- iş arama müracaatı arttığı hâlde, Sayın Bakanın bunları yok gibi görüp "Neden üniversiteliler iş için başvuruda bulunmuyor?" demesini yadırgadım. Şu anda üniversite mezunlarından -İŞKUR'a başvuranların dışında- yaklaşık 1 milyona yakını işsiz üniversite öğrencisi var.”dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer işsizlik ile ilgili dağılıma bakıldığında önemli  mühendislik branşlarından dahi İŞKUR vasıtası ile iş müracaatlarının olmasını dikkat çekici bulduğunu da kaydederek şöyle dedi:  “Özelleştirme ile ile kamu kurumlarının fabrikaların kapatılması ardından özel sektör dışında belediyeler kapısında iş kuyrukları oluştu. Temizlik işlerinde çalışan üniversite mezunları var. Üniversite mezunlarında işsizlik oranı giderek de artıyor. Bu konuda çalışmalar gerekli ve ihtiyaç Bakan açıklamasında iş aramayanlara değinmiş ama iş arayanlarda iş bulamıyor Bu sürdürülebilir bir durum değil ülkede işsizlik rakamı % 11’e ulaştı. Sorunlar artıyor Hükümet ne yapacağını bilmiyor ülkeyi iyi yönetmiyorlar sorunları laf kalabalığı ile öteleme ve üzerini örtmeye çalışıyorlar”dedi.


 

 
Editör: TE Bilişim