Niğde'ye gelerek bir dizi açılış ve ziyaret programlarına katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli Niğde Belediye Başkanlığının askıda ekmek uygulamasına destek verdi.

 

Kısa bir süre önce başlatılan askıda ekmek uygulaması geçtiğimiz günlerde sende ekmeğini paylaş sloganıyla, protokol üyelerinin katılımı ile farklı noktalarda faaliyete geçirilmişti. Askıda ekmek uygulaması için Belediye Sosyal İşler Müdürlüğüne talepte bulunan market ve fırınlara yerleştirilen ekranlı sitem ile yardımda bulunacakların ekmek sayısının yüklemesi yapılıyor.

 

Niğde Belediye Başkanlığı NİĞKART projesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlar ile hayırsever kişileri buluşturduğu uygulama Türkiye'de ilk kez Niğde'de genişletilmiş olarak uygulanıyor.

 

Niğde'yi ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'de bu örnek bir uygulamaya destek vererek 1000 ekmek bağışında bulundu.Bakan Canikli Niğde Müsiad binasını ziyaretin ardından NİĞKART uygulamasının bulunduğu Market'e uğradı. Burada Belediye Başkanı Faruk Akdoğan işleyişi hakkında bilgi alan Bakan Canikli bu uygulamanın çok yerinde örnek olduğunu ifade ederek, Belediye Başkanı Akdoğan'ı tebrik etti. Niğde Belediye Başkanlığının ihtiyaç sahiplerine yönelik hazırladığı projeye kayıtsız kalmayan ve çok beğendiğini ifade eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli 1000 ekmek bağışında bulunarak ücretini marketin kasiyerine yaptı. 

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederek tebrik eden Bakan Canikli'nin ekmek bağışlayarak ortaya koyduğu bu örnek davranışı da büyük taktir topladı.

 

Editör: TE Bilişim