Avrupa Birliği’nde yerel yönetimlerin kalkınma ve işbirliği amacıyla bir araya gelerek kurdukları Avrupa Bölgeler Asamblesi (The Assembly of European Regions- AER) hakkında bilgilendirme toplantısı AB Bakanlığı’nda gerçekleştirildi.

 

Toplantıya AB Bakanlığı Müsteşarı Engin Soysal, Avrupa Bölgeler Asamblesi Başkanı Hande Özsan Bozatlı, Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Elban ile 35 ülke, 250 bölge ve 15 bölgelerarası kuruluşun temsilcileri katıldı. Toplantıya Niğde Valiliği adına, AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Proje Destek ve Uygulama Birimi’nden Sevda Kubilay katıldı. Avrupa Bölgeler Asamblesi Başkanı Hande Özsan Bozatlı kurulduğu günden itibaren Avrupa Bölgeler Asamblesi’nin Avrupa dışından ilk başkanı olduğunu ifade etti.

 

AER’nin amacı, kapsamı ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Bozatlı bölgelerimiz için nasıl faydalı olabiliriz, insanlarımız için barışçıl amaçlarla nasıl işbirliği yapabiliriz, bizim en büyük misyonumuz budur” dedi. Toplantının ana teması "Kamu Sektöründe Yenilik: Daha Etkili Bir Bölgesel Yönetim için Sorunlar ve Çözümler" olarak belirlendi. Toplantı bu ana tema çerçevesinde görüş ve önerilerin yer aldığı oturumlar ile devam etti. Toplantı sonunda düzenlenen basın toplantısında söz alan yabancı üyeler Avrupa Birliği için Türkiye’nin önemli olduğunu belirttiler.

 

Editör: TE Bilişim