Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda 327 arıcıya 108 ton şeker dağıtıldı. Arıcılık Kayıt Sistemi'ne kayıtlı aktif arıcılık yapan üreticilere besleme şekeri desteği sağlamak amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda 327 arıcıya 108 ton şeker dağıtımı yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığının desteğiyle, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Koordinatörlüğünde İlkbahar mevsiminde yeterli polen oluşumuna kadar ki dönemde arı ölümlerini engellemek amacıyla Niğde'de arı yetiştiriciliği yapan Arıcılık Kayıt Sistemine kayıtlı ve işletmesi aktif olan 327 arı yetiştiricilerine toplam 108 ton toz şeker dağıtımı yapıldı.

Geçen yıla göre kurban fiyatları yüzde 100 arttı Geçen yıla göre kurban fiyatları yüzde 100 arttı

Şeker dağıtımı programında konuşan Niğde Arı Yetiştiriciler Birlik Başkanı Mustafa Ünal; “Kış aylarının, özellikle Mart ayının, çok sert gitmesi nedeniyle şekere daha çok ihtiyaç duyduk, arılarımız nektar hiç bulamadı. Kışın da bıraktıklarımızı soğuktan dolayı çok erken yedi. Bundan dolayı yavruları besleyebilmek için, bal dönemine Haziran ayına hazırlayabilmek için şekere daha çok ihtiyacımız oldu. Bu bizim için çok önemli bir destek oldu. Allah razı olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim