Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Türkmen Niğde İlinde Arazi Toplulaştırma çalışmalarının bu sene içerisinde tamamlanacağını belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Niğde’nin Kasaba ve Köylerinde Arazi toplulaştırma çalışmaları yürütülmekte. Arazi toplulaştırma projelerinin 2015 yılı sonu itibariyle tamamlanacağını ve toplulaştırma çalışmalarında gelinen noktalar ile ilgili bilgi veren Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen konu ile ilgili yaptığı açıklamada;

“Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından Niğde İlimizde toplam 5 proje ile 28 Köy ve Belde ile 6 mahallede toplam 37.000 hektar alanda ve yaklaşık 80.000.000 TL Bütçeli Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri çalışmaları yürütülmektedir.

Niğde Misli Ovası I. Kısım Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri projesi kapsamındaki Konaklı Kasabasında tarla içi yol çalışmaları devam etmekte olup yaklaşık 200 km. ham yol açılmış ve 107 km yol serme sıkıştırması tamamlanmıştır. Harita Sayısallaştırma işlemleri, Çiftçilerle Mülakat işlemleri ve Toprak Etüd ve Haritalama İşlemleri tamamlanmıştır.

Niğde Misli Ovası II. Kısım Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri projesi kapsamında yer alan 4 belde ve köyde taş toplama çalışmaları ve tarla içi yol yapımı çalışmaları tamamlandı. Harita Sayısallaştırma işlemleri, Çiftçilerle Mülakat işlemleri ve Toprak Etüd ve Haritalama İşlemleri tamamlandı. Proje Kapsamında 580 km yol yapımı çalışması devam etmektedir.

Niğde Misli Ovası III. Kısım Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri projesi kapsamındaki Harita Sayısallaştırma işlemleri, Çiftçilerle Mülakat işlemleri ve Toprak Etüd ve Haritalama İşlemleri tamamlandı. Ayrıca şu ana kadar 305 km tarla içi yol tamamlanmıştır.

Bor İlçesi Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri projesi ideal blok planları tamamlanmış Harita Sayısallaştırma işlemleri, Çiftçilerle Mülakat işlemleri, Toprak Etüd ve Haritalama İşlemleri tamamlandı. Parsel değer sayıları hesaplandı. Ayrıca şu ana kadar 149 km tarla içi yol tamamlanmıştır.

Niğde Merkez Köyler Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri projesinde Gösterli ve Kayırlı Köylerinde Harita Sayısallaştırma işlemleri, Mülakat işlemleri ve Toprak Etüd ve Haritalama İşlemleri tamamlandı. Taş toplama işlemleri yapıldı. Tarla içi yol yapım çalışmaları devam etmektedir.

Ayrıca Niğde de ki tarım işletmelerinin yapısı küçük, parçalı ve dağınık araziler şeklindedir. Bu arazi toplulaştırma çalışmaları neticesinde küçük, parçalı ve dağınık olarak çiftçilerimiz tarafından farklı mevkiilerde ki parselleri eş değer özellikte ve bir yerde toplanmak suretiyle orta ve büyük ölçekli işletmeler oluşturulacak ve çiftçilerin üretim maliyetlerinde ciddi düşüşler olacaktır. Üretim maliyetlerinin düşmesi ile birlikte çiftçilerimizin kar marjları da o oranda artacaktır.” dedi.

Editör: TE Bilişim