Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat TÜRKMEN, Anaç Sığır ve Buzağı Desteği Ödemeleri ile Mazot-Gübre Desteği İcmallerinin askıya çıktığını belirtti.


MAZOT VE GÜBRE DESTEKLEMELERİ ASKIDA

Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat TÜRKMEN, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

2013 Yılı Mazot Gübre ve Toprak Analizi Desteği işlemleri doğrultusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2013/14 nolu tebliği gereğince; 14.783 Çiftçiye ait askı listeleri İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanarak köy ve kasaba muhtarlarına teslim edilmiştir. Askı listelerini teslim alan muhtarlar listeleri köy ve kasabalarda çiftçilerin görebileceği bir yerde 10 gün süreyle askıda tutacaklardır ve bu süre sonunda listeler kesinleşecektir. 17 Ocak 2014 günü saat 08.00 itibari ile askıya çıkarılan icmaller 27 Ocak tarihi mesai bitimine kadar askıda tutulacaktır. Yukarıda belirtilen askı tarihleri arasında çiftçiler kendileri ile ilgi kontrolleri yaparak varsa itirazlarını İl Müdürlüğümüze bildireceklerdir. Yapılan itirazlar müdürlüğümüzce değerlendirilerek hatalar düzeltilecektir. 27 Ocak tarihinden sonra yapılan itirazlar değerlendirilmeyecektir. Çiftçilerimizin bu konuda duyarlılık göstermeleri kendi yaralarına olacaktır.”dedi.


ANAÇ SIĞIR VE BUZAĞI DESTEK ÖDEMELERİ İCMALLERİ DE ASKIYA ÇIKTI

Müdürü Murat TÜRKMEN yine Anaç Sığır ve Buzağı Desteği Ödemeleri İcmallerinin askıya çıktığını belirterek bu konuda da yaptığı açıklamada şunları kaydetti.

“2013 Yılı Anaç Sığır ve Buzağı Desteği işlemleri doğrultusunda 6909 çiftçiye ait Anaç Sığır ve 6947 çiftçiye ait Buzağı Desteği askı listeleri İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanarak köy ve kasaba muhtarlarına teslim edilmiştir. Askı listelerini teslim alan muhtarlar listeleri köy ve kasabalarda çiftçilerin görebileceği bir yerde askıda tutacaklardır ve bu süre sonunda listeler kesinleşecektir. Anaç Sığır Destekleme icmalleri 20 Ocak 2014 günü saat 08.00 itibari ile askıya çıkarılan icmaller 29 Ocak tarihi mesai bitimine kadar askıda tutulacaktır. Buzağı destekleme askı icmalleri ise 23 Ocak 2014 günü saat 8,00 itibari ile askıya çıkarılan icmaller 01 Şubat 2014 tarihi mesai bitimine kadar askıda tutulacaktır. Yukarıda belirtilen askı tarihleri arasında çiftçiler kendileri ile ilgi kontrolleri yaparak varsa itirazlarını İl Müdürlüğümüze bildireceklerdir. Yapılan itirazlar müdürlüğümüzce değerlendirilerek hatalar düzeltilecektir. Anaç Sığır desteği için 29 Ocak 2014 ve buzağı desteği için 01 Şubat 2014 tarihinden sonra yapılan itirazlar değerlendirilmeyecektir. Çiftçilerimizin bu konuda duyarlılık göstermeleri kendi yaralarına olacaktır.”dedi.



Editör: TE Bilişim