Altunhisar’da "Çiftçinin Geleceği Organik Niğde Çileği" projesi kapsamındaki eğitimler tamamlandı.

Ahiler Kalkınma Ajansınca Desteklenen "Çiftçinin Geleceği Organik Niğde Çileği" isimli proje kapsamında, Prof.Dr Sedat SERÇE ve Doç. Dr. Mustafa ÖZGEM tarafından verilen ve 5 gün boyunca devam eden eğitimler sona erdi.


“Çiftçinin Geleceği Organik Niğde Çileği" isimli proje kapsamında; kursiyerlere çilek yetiştiriciliği konusunda Niğde Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi öğretim üyesi.Dr. Sedat SERÇE ve Doç.Dr. Mustafa ÖZGEM tarafından verilen 02-08 Kasım 2013 tarihlerinde yapılan kursa ilgi yoğundu.


Altunhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan İnal, kursiyerlere belge töreninde yaptığı açıklamada; Altunhisar’da Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan projemiz Ahiler kalkınma Ajansı tarafından desteklendi. Altunhisar ilçemizde çiftçi ve teknik personelden oluşan 25 kişilik bir gruba akademisyenler tarafından 5 gün boyunca yaklaşık 30 saatlik Organik Çilek Yetiştiriciliği konularında eğitimler verildi. Kursa katılan kursiyerlere arazi uygulamalı kontrolleri önümüzdeki günlerde belirlenecek program çerçevesinde il dışında değişik şehirlerde uygulamalı olarak yapılacaktır. Bu projemizle Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Altunhisar Kaymakamlığınca çilek yetiştiricilerine uygulanacak projelerin alt yapısı oluşturulacaktır. Altunhisar Kaymakamlığımız ve Kursumuzun açılmasında, tamamlanmasında destek veren ve tüm emeği geçenleri kutluyor. Siz kursiyerlere de önümüzdeki ekim döneminde bereketli zirai kazançlar diliyorum.Hayırlı ve uğurlu olsun.Dedi.


Kursiyerlerle yapılan değerleme görüşmesinde: Altunhisar ve bölgesinde yaşanan çilek ve diğer tarımsal sorunlar dile getirildi. Üretimin ileriki orta ve uzun vadede ortalama 300 dönümlük alana ulaştırılması ve bölge de ki pazar sorununun bir an önce çözümü için yeni stratejik plan ve uygulamaların hayata geçirilmesi gerekliliği ve pazarın il dışına taşınmasının önündeki engellerin bir an önce aşılması ve üretim için çiftçilere desteklerin artırılması dile getirildi.



Editör: TE Bilişim