Altunhisar İlçesi özlediği sanayi sitesine görülmemiş şartlarla çok yakında kavuşacak.
 
Altunhisarlı sanayi esnafının yıllardan beri özlemini çektiği sanayi sitesi, geçtiğimiz aylarda ihale edilerek yapımına başlandı. Şu anda sanayi sitesinin yüzde 50’si neredeyse tamamlanmış durumda.
 
20 işyerinden oluşan sanayi bölgesi bundan sonra Altunhisar’ın sanayideki lokomotifi olarak hizmet verecek.
 
 Geçtiğimiz dönem 1,4 milyon TL (1 trilyon 400 bin TL) ile ihalesi yapılan ve Lider Mobilya İmalat İnşaat Maden Gıda Ltd Şti. tarafından yüzde 50 kırımla işin yapımını alarak çalışmalarına başladı. Vergileri ve bazı masrafları ile 1 milyon TL’ye (1 Trilyon) mal olacak olan sanayi sitesi daha şimdiden taliplileri tarafından kapışıldı bile. 20 işyerinin ilk etapta tamamı satılmasına rağmen daha sonra 2 dükkânın taliplisi maddi sıkıntıları yüzünden bu başvurularını geri çekti. Açıkta kalan 2 işyeri için çok sayıda başvuru gerçekleşirken, Bor İlçesi’nden ve bölge beldelerden de sanayicilerin Altunhisar’a gelip bu fırsatı değerlendirecekleri söyleniyor.
 
220 TL TAKSİT İLE TOPLAM 15 BİN TL’YE İŞYERİ
 
Toplamda maliyeti 50 bin TL’yi bulan işyerlerinin yüzde 70’i bakanlık tarafından karşıladığından buradan dükkân alan veya alacak olanlar 15 bin TL’ye işleri sahibi olacak. Aylık ödemeler ise 220 TL civarında olup taksitleri de 2 yıl geri ödemesiz olmak üzere 2 yıldan sonra 12 yıl boyunca yılda sadece yüzde 1 artış ile küçük taksitler şeklinde kira öder gibi gerçekleşecek.
 
 Altunhisar Sanayi Sitesi’nin yapım maliyetinin yüzde 70’i Altunhisarlı yöneticilerin girişimiyle Sanayi Bakanlığı tarafından karşılanıyor. Geriye kalan yüzde 30’luk ödeme kısmını ise Altunhisar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından karşılanıyor. Yüklenici Firma olan Lider Mobilya İmalat İnşaat Maden Gıda Ltd Şti. yöneticileri normalde teslim tarihinin ihale şartnamesinde en geç 31 Ekim 2011 olmasına rağmen işi erken bitirip sanayi sitesini bu yılın Ağustos ayında sahiplerine teslim edeceği belirtilirken, ödeme seçenekleri ve taksitler ise yüz güldürüyor.
 
ALTYAPI TAMAM
Altunhisar Belediyesi’nin çalışmaları sonucu altyapısı tamamlanan sanayi sitesinin içme suyu kanalizasyon ve yol gibi birçok çalışması da tamamlandı.
 
 Altunhisar Sanayi Sitesi’ne çok önem verdiklerini ilçenin yükselen değerlerine güç katacağını belirten Altunhisar İlçe Belediye Başkanı Erdal Sarı “Sanayi sitesi Altunhisar için oldukça önemli. Bunun için çok mücadele ettik. Gerek bakanlıkla gerekse diğer kurumlar ile Altunhisar Küçük Sanayi Kooperatifi temsilcileriyle birlikte büyük emek harcadık. Bizlerde Altunhisar’da yönetici olarak görev yapıyorsak bunun en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bunların en güzel örneklerinden birisi de bu sanayi sitesidir. Bu işletmeye çok önem veriyor yatırımcıları ilçemizde görmek istiyoruz” dedi.
 
AKDUMAN: ALTUN HİSARA HERKESİ BEKLİYORUZ
 
Altunhisar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Cemil Akduman ise bu Sanayi Sitesi’nin Altunhisar için çok büyük bir kazanım olduğuna dikkat çekerek “Burada esnaf arkadaşlarımız yeni dükkânlarına kavuşacak. Ödeme şartları da ortada, oldukça cüzi rakamlar ile hem kira gibi taksit ödeyecekler hem de işyeri sahibi olacaklar. Bizler burada sadece Altunhisarlı Sanayicilerimizi değil Niğde’den Bor’dan ve çevrede bulunan her yerden sanayici esnafı görmek istiyoruz.
 
 Buraya bu Sanayi Sitesinin kurulmasında bizlere her türlü desteği eskit etmeyen Belediye Başkanımız Erdal Sarı’ya ayrıca teşekkür ederiz. Bu konuda kendileri de çok çaba harcadılar” diye konuştu.
 
Haber Kaynak : Yeni Yıldız Gazetesi





Editör: TE Bilişim