Yerel esnafın zor durumda olduğunu ve vatandaşların alış verişlerini yerel esnaftan yapar onlara destek olmaları konusunda çağrıda bulunan Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alim Yeşil, ulusal marketlerden alışveriş yapıldığında ise vatandaşların ödediği ücretlerin Niğde içerisinde kalmadığına değindi.

Yerel esnafımız olmazsa olmazımızdır diyen Yeşil; “ İçerimizde elbette çürükler de var ama biz mümkün olduğu kadar bu kişileri asgariye indirerek içimizdeki yerel esnafımıza sahip çıkmak zorundayız. İyi günde kötü günde, varımızda yoğumuzda, ölümüzde dirimizde, cenazemizde düğünümüzde yani kısacası her şeyimizde yerel esnafımız yer alıyor. Esnaf halkın içerisinden yani bizlerden birisidir. Biz birbirimize destek çıkmak zorundayız. Biz ülke olarak birleşmeyi, bütünleşmeyi ve biz olmayı öğrenmek zorundayız. Bu nedenle vatandaşlarımızdan yerel kırtasiyelerimizden alışveriş yapmalarını istiyoruz. Ülkemizde 10.000’in üzerinde ulusal marketler var. Bunun her bir sayısı küçük esnafın kaybolmasına sebep oluyor. Ulusal marketlerde A’dan Z’ye her şey satılıyor. Yeni çıkacak kanunlarla bu tarz marketlerde kontroller yapılacak ama vatandaşımızın da bu konuda yerel esnafa destek olması gerekir. Esnafımızın elinden tutmasını istiyoruz. Pandemi süreci başlayalı tam bir yıl olacak. 12 yıla yakındır kapalı olan esnaflarımı var. Bu esnaflarımızın önünü açabilmek için en başta biz birlik olmamız gerekiyor.

Ulusal bir firmadan yapılan alışverişte ödenen para Niğde içerisinde kalmıyor

Otomatik olarak merkeze Ankara’ya veya İstanbul’a gönderiliyor. Mesai saatinden sonra 1 TL’si bile Niğde’de kalmıyor. Biz küçük bir şehiriz bu nedenle şehrimizin çerisinde dönen para döngüsü bellidir. Sanayi noktasında da zayıf bir iliz. Niğde’mizde üretilen ürünlere sahip çıkmalıyız. Öğrenciler ve gençler bizim geleceğimizdir. Okulların açılmasıyla birlikte halkımızım maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaları gerekiyor “sözlerini ifade etti.

Editör: TE Bilişim