Alay Belediyesi ile Belediye-İş sendikası arasında Alay Belediyesinde çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. 14 Şubat 2011’den itibaren geçerli olan sözleşme 3(üç) yıl geçerli olacak.
Alay Belediye Başkanı Şenol Soylu ile Belediye-İş sendikası Niğde şube Başkanı Şaban Özkaymak arasında İmzalanan toplu sözleşme töreninde konuşan Belediye Başkanı Soylu Belediye çalışanlarına Türkiye şartlarına göre güzel bir ücret verdiklerini belirterek 1.400 TL maaş alan işçilerin yeni sözleşme ile 1.600 TL alacaklarını söyledi. Başkan Soylu, çalışanlarımızla birlikte Alay kasabası halkımıza en güzel hizmeti vermeye çalışıyoruz dedi.
Belediye Başkanı Şenol Soylu’ya teşekkür eden Belediye-İş sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak, bir işçinin 1.600 TL kepçe operatörünün ise 1.720 TL maaş alacağını yaklaşık yüzde olarak %15 zam aldıklarını belirtti.  Özkaymak; Alay Belediye Başkanımız Şenol Soylu işçilerinin arasında sevilen ve saygı duyulan ender Belediye başkanlarımızdan biridir,  Alay Belediyemizde bu çevrede Başkanımız sayesinde sorunsuz Belediyelerimizden bir tanesidir. Çalışanın emeğinin karşılığını veren Belediye Başkanımız her zaman başımızın tacıdır. İşçi arkadaşlarımız Türkiye şartları göz önüne alındığında evlerinin geçimlerini çok rahat sağlayacak bir maaş alacaklar. Sevgililer gününde başlayacak olan yeni sözleşmemizi Belediye Başkanımızın bir sevgililer günü hediyesi olarak kabul ediyor kendisine teşekkür ediyorum ‘’dedi.
Tespit sürecinden itibaren Belediye-İş sendikası Niğde Şube Başkanlığı tarafından takip edilen Toplu Sözleşme süreci Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetki verilmesi ile beraber 7(yedi) gün gibi kısa sürede tamamlandı.Alay Belediyesindeki Toplu sözleşme merasimine ,Belediye muhasibi Ayşegül Esen, Sendika işyeri temsilcisi Mithat Özcan,Belediye-İş sendikası Mali Sekreteri Yusuf Erdoğan ve işçiler katıldılar
 
Editör: TE Bilişim