Devlet Eski Bakanı 17 ve 20. Dönem Niğde Milletvekili Akın Gönen sitemizdeki köşesinde   “Tarıma Dayalı Entegre Sanayi Bölgesi “ kurulması gerektiğini veri ve detayları ile desteklediği bir köşe yazısı yazmıştı. Bu yazının ardından bu   KOSGEB Başkanı hemşerimiz Prof. Dr. Cevahir Uzkurt’a bu konuları da içeren mektup yazmıştı. Bu konuda Devlet Eski Bakanı hemşerimiz Akın Gönen’in açıklaması  ve Prof.Dr. Cevahir Uzkurt’un cevap mektubu aynen aşağıda.

Geçtiğimiz günlerde sizlere ve KOSGEB Başkanı hemşehrimiz Sayın Cevahir UZKURT`a, ilimizin tarım ürünlerinin sanayi ürünü haline dönüştürülmesi ve sanayimizin gelişmesi için yazdığım mektuba verdikleri çok olumlu cevap mektubunu sizlerle paylaşmaktan mutluyum.

İlimiz tüm ilgili kesimlerinin elbirliği ile hızla sanayileşeceğini umduğum mutlu Niğde geleceğini kutlamayı dilerim.

Başarı dileklerimle.

Akın GÖNEN

Devlet E. Bakanı

17 ve 20. Dönem Niğde Milletvekili

14.02.2020

****

Sayın Akın GÖNEN

Devlet E. Bakanı

Niğde 17. Ve 20. Dönem Milletvekili

Öncelikle Türkiye’mizin güzide illerinden biri olan Niğde’ye vermiş olduğunuz katkı ve desteklerden ötürü bir Niğdeli (bürokrat) olarak şükranlarımı sunar, şahsıma ve Kurumuma göstermiş olduğunuz teveccühe çok teşekkür ederim.

Bilmenizi isterim ki göreve geldiğim ilk günden bu yana bürokratik engellerle yolu tıkayan değil her zaman ön açan, engelleri kaldıran, teşvik eden olmaya çalıştım. Bu şiar ve düstur ile yaptığım çalışmalarla ülkemin kalkınmasına faydalı olacak KOBİ ve Girişimcilere ön ayak olmaya, onların gelişimlerini artırmaya ehemmiyet gösterdim. Sadece Niğde İlimizde yer alan KOBİ ve Girişimcilere değil Türkiye sınırları içerisinde faaliyet gösteren tüm KOBİ ve Girişimcilerimize başarılı birer işletme olabilmeleri için illerde bulunan Müdürlüklerimiz aracılığıyla çeşitli Destek ve Hizmetlerde bulunuyoruz, bulunmaya da devam edeceğiz. Ekonomimiz ile birlikte toplumumuzun da temel dinamikleri olarak kabul ettiğimiz KOBİ’lerimizin başarılı bir kimliğe sahip olabilmeleri adına var gücümüzle çalışmayı sürdürüyoruz. KOBİ’lerin faaliyet gösterdikleri bölgelerde, istihdam ve gelir artışı ile birlikte istikrara katkı sağlamaları için KOSGEB olarak el birliği, güç birliği içinde hizmetlerimizi yürütüyor, Güçlü Türkiye, Güçlü KOSGEB, Güçlü KOBİ vizyonumuzla her geçen gün daha da etkin ve kalıcı çözümlerle KOBİ’lerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Verdiğimiz her bir desteğin, katma değeri yüksek yatırımlara dönüşmesi bizim için çok kıymetli.

Bu kapsamda Niğde İlimizde bulunan KOBİ ve Girişimcilerimize yönelik çok çeşitli desteklerimiz oluyor. Son beş yılda sadece Niğde ilimizde 3.916 işletmeye 27.869.206 TL destek sağladık. KOSGEB olarak ülkemizin yüksek teknolojili alanlardaki payını artırmak için imalat sanayiinde teknoloji düzeyi yüksek sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ ve Girişimcilerimizin her zaman yanında olduk. KOBİ’lerimizin kendi aralarında veya büyük işletmelerle ortak çalışma kültürünün geliştirilmesine, karşılıklı fayda ve rekabet avantajı sağlayıcı nitelikteki iş birliklerini artırmaları amacıyla İş Birliği Destek Programını yürürlüğe koyduk. Bu program ile KOBİ’lerin ortak imalat, ortak tasarım, ortak pazarlama ve ortak laboratuvar gibi alanlarda bir araya gelmeleri durumunda personel giderleri, makine, teçhizat, hammadde, malzeme giderleri, yazılım giderleri, hizmet alımı giderleri olmak üzere geri ödemeli ve geri ödemesiz olarak desteklerde bulunuyoruz. Sizde takdir edersiniz ki KOSGEB olarak yatırımcı değil, yerli ve milli üretim yapan küçük-büyük bütün esnaf ve sanatkarlarımızı, KOBİ’lerimizi, Girişimcilerimizi destekleyici konumdayız. Bu bağlamda KOSGEB Niğde Müdürlüğü vasıtasıyla ve İl de faaliyet gösteren diğer yerel dinamikleri harekete geçirecek söz konusu yatırımları gerçekleştirebilecek girişimcilerin ve KOBİ’lerin ortak hareket edebilmesi ve sunduğumuz destek ve hizmetlerle bölgenin ihtiyaç duyduğu yatırımları gerçekleştirebilmesi noktasında üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmeye hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Niğde’mizde de bu alanda ülkemizin kalkınmasına fayda sağlayacak gerek kendi başına gerekse birbirleriyle iş birliği yapacak olan KOBİ’lerimizin yanında olmaya, onlara destek ve hizmet vermeye, Devletimizin bizlere ayırdığı kaynağı KOBİ’lerimizin vasıtasıyla katma değere dönüştürmeye devam edeceğiz.

Niğde İlimizin kalkınması ve gelişmesi adına göstermiş olduğunuz çabaları büyük bir memnuniyetle takip etmekteyim. Şahsımın da Niğde İlinde yer alan işletmelerin gelişmesini ve büyümesini önemsediğini bilmenizi ister, göreve geldiğim ilk günden bu yana desteklerini bizden esirgemeyen oda ve birlik başkanlarımıza, KOBİ’lerimize, işletmelerimize, tüm paydaşlarımıza şahsınızda şükranlarımı arz eder, sevgi ve muhabbetlerimi sunarım.

 Prof. Dr. Cevahir UZKURT

        KOSGEB Başkanı

Editör: TE Bilişim