Okulların açılması Bayram nedeni ile ertelendi… Çocuklar her zamankinden daha fazla tatil yaptılar. 28 Eylül 2015 Pazartesi günü bütün okulların ders zilleri çalacak, çocuklar ve çocukları olan aileleri tatlı bir telaş saracak.

Bor İlçesinde de Kırtasiyeler okul sezonu için gerekli hazırlıkları yaptılar. Okul çantaları, defter, kitap, kalemlik, suluk, etkinlik malzemeleri ile birlikte binlerce çeşit kırtasiye malzemesi raflarda.

Kırtasiye malzemeleri en çok taklidi olan, kopyalanabilen bir sektör. En çok değer verdiğimiz çocuklarımızın sağlığı, gelişimi ve eğitimi ile de direk ilgili bir sektör.

Bu sektörde isim yapmış, Niğde’nin en büyük kırtasiyesi olan Bor Töre Kırtasiye yöneticisi Meltem Akçan bakın bu konuda neler söyledi.

Töre Kırtasiye yöneticisi Meltem Akcan: Kırtasiye malzemesi almak son derece ciddi bir konu. Okul çantasından tutunda, kalemler, hatta kullanılan kağıda kadar kimyasal maddeler içeren menşei belirsiz binlerce malzeme çeşitli yerlerde satılıyor.  Kanserojen ve alerjik maddeler içeren ürünler, taklit edilen, kopyalanan ürünler bir çok yerde satılıyor. Oysa okul alışverişinde, ekonomiden öte, çocuklarımızın sağlığı da düşünülmeli. Hemşerilerimiz aldıkları ürünlerde TSE ve CE damgalı ürünleri tercih etsinler. Aldıkları suluktan, silgiye, çantadan, oyun hamuruna kadar alınan bütün ürünlerde menşeinin, markasının ve standartlara uygun olup olmadığına baksınlar.

İLAÇ ECZANEDEN, KIRTASİYE KIRTASİYECİDEN ALINIR

Meltem Akçan; Kırtasiye kırtasiyeciden alınır. Bazı AVM’lerde, milyoncu tabir edilen alışveriş dükkanlarında, pazarlarda,  merdiven altı tabir edilen işletmelerde üretilen ürünler  satışa sunuluyor. Kırtasiye ürünlerini alırken, sağlıklı olduğunu bildiğimiz yerlerden almamız gerekiyor. Elbette devir hesap kitap devri ancak, çocuklarımızın sağlığı çok daha önemli. İşletmemizde yıllardır ticari kaygıları düşünmeden sağlıklı ürünler tercih ediyoruz. Çalıştığımız firmalar konusunda bile tercihimiz bu yönde oluyor. Bir defterdeki çizgiler çocuğun göz sağlığı ile ilgilidir. Bir versatil kalemin yazısı çocuğun ömrü boyunca yazı yazmasını  etkileyebilir. Bir zamanlar kokulu ve kimyasal silgiler vardı. Bunları hiç bir kırtasiyeci de bulamazsınız. Nasıl ilacı eczaneden alıyorsanız, kırtasiye malzemesini de kırtasiyeciden almalarını tavsiye ediyoruz” dedi

 

Editör: TE Bilişim