Altunhisar ve Çiftlik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri Proje Hazırlama ve Yürütme Birimlerince hazırlanan 2 adet proje Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğince desteklenmeye uygun bulundu. 


Altunhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce hazırlanan ve toplam bütçesi 13.000,00 TL olan  "Çiftçinin Geleceği, Organik Niğde Çileği" isimli proje kapsamında ajans tarafından belirlenecek konu uzmanları tarafından önder çiftçiler ve teknik elemanlardan oluşan 25 kişilik bir katılımcı grubuna 5 gün süreyle toplam 30 saatlik organik çilek yetiştiriciliği eğitimi verilecek.    Bu projeyle; Altunhisar ve Bor ilçelerinde çilek konusunda farkındalık sağlanarak, oluşturulması planlanan çilek havzalarında profesyonel olarak çilek üretimi yapılması amaçlanıyor. Bor İlçe Müdürlüğü de bu projede ortak olarak yer alıyor. 


Çiftlik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce hazırlanan ve toplam bütçesi 6.000,00 TL olan  "Doğal Soğuk Hava Deposu İçin Zemin Etüdü  " isimli proje ile Çiftlik merkez, köy ve kasabalarında 10 gün süreyle toplam 80 saat olmak üzere 5 konu uzmanı tarafından doğal soğuk hava depolarının tespiti yapılacak ve zemin etüdleri gerçekleştirilecek.  Bu projeyle de tespit edilecek doğal soğuk hava depolarında Çiftlik İlçesinde üretilen patates ve diğer ürünlerin depolanması sağlanacak ve bu sayede çiftçilerimizin depo sorununun çözümüne katkı sağlanacak.

Editör: TE Bilişim