Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, 18 Ekim 2012 Perşembe günü Kırşehir Valiliği Toplantı Salonu’nda yapıldı.

            

                  Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Ali KOLAT Başkanlığındaki toplantı Aksaray, Niğde, Kırıkkale, Nevşehir ve Kırşehir illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları’nın katılımıyla gerçekleştirildi.  

        

                 Toplantı öncesi toplantı gündemine ilişkin bir açıklama yapan Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Ali KOLAT, Bir önceki yönetim kurulu toplantısında alınan kararlarla ilgi çalışmaların değerlendirilmesinin ardından,  bölge planı hazırlıkları kapsamında yapılacak sektörel analiz ve araştırma çalışmalarının yönetim kurulu üyelerinin onayına sunulacağını söyledi.

 

                 Vali Kolat, AHİKA’nın hazırladığı 2010-2013 TR71 Bölge Planı’nın Devlet Planlama Teşkilatı tarafından onaylanmasının ardından proje teklif çağrısına çıkarak proje kabulüne başladığını hatırlatarak,  Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği bünyesinde başlatılan yeni bölge planı çalışmalarının da toplantının gündem maddeleri içerisinde yer aldığını belirtti.

 

                  Kolat, bölge için önem arz eden mali destek programları 2013 çalışma programı çerçevesinde görüşülüp,  karara bağlanacağını, Ahiler Kalkınma Ajansı’nın  2010 ve 2011 mali destek programları kapsamında 69, 2011 ve 2012 teknik destek programları kapsamında ise desteklediği 83 proje ile bugüne  kadar bölgeye  yaklaşık 17 milyon TL kaynak aktardığını da sözlerine ekledi.

 

                 Ahiler Kalkınma Ajansı, 06.07.2012 tarihi itibariyle ilan ettiği  2012 Yılı Teknik Destek programı başvuruları,  2. Dönem (Eylül-Ekim) için 31.10.2012 ve 3. Dönem (Kasım-Aralık) için ise 31.12.2012 tarihlerine kadar devam edeceğini de hatırlatarak, toplantıda, teknik destek programı ve güdümlü proje desteği hakkında Yönetim Kurulu Üyelerine bilgi sunumları da yapılacağını belirtti.

 

Bölgesel gelişme ulusal stratejisi çalışmaları hakkında yönetim kurulu üyelerinin bilgilendirildiği Ahiler Kalkınma Ajansı Ekim Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı  gelecek bir ay için yapılacak çalışmaların planlaması ile sona erdi. 


 

Editör: TE Bilişim