AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Cuma Günü Nevşehir’de Yapıldı... Toplantı sonrasında AHİKA Tarafından Hazırlatılan Kapadokya Tanıtım Filmi’nin Lansmanı Yapıldı

FOTOĞRAFLAR VE FİLM KAMERA ARKASI SAYFANIN EN ALTINDA


AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Cuma Günü Nevşehir’de Yapıldı


Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, 16 Ocak 2015 Cuma günü saat 15:00’de, Nevşehir Valiliği Toplantı Salonu’nda yapıldı.

           

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan Başkanlığındaki toplantı, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Toplantı öncesi bir açıklama yapan Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan şunları söyledi:

 

Toplantımız, bir önceki Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararlarla ilgili çalışmaları değerlendirerek başlayacaktır.

 

Geçtiğimiz ay, öne çıkan çalışmaların başında 2015 Yılı Mali Destek Programları’nın ilan edilmesi gelmektedir. Programlar, Ahiler Kalkınma Ajansı’nın vizyonu ve üst ölçekli planlar çerçevesinde bölge için öncelikli olan, “Enerji Altyapısı” ve “Sosyal Kalkınma” konu başlıklarında ilan edilmiştir.

Programlar kapsamında kullandırılacak toplam destek miktarı ise 10 milyon TL olarak açıklanmıştır.

 

Geçtiğimiz ayın bir diğer önemli çalışması ise 11. Kalkınma Kurulu toplantısı olmuştur. Ahiler Kalkınma Ajansı 11. Kalkınma Kurulu Toplantısı 30.12.2014 Salı günü Kırşehir’de gerçekleştirilmiştir.

 

Öte yandan Kapadokya tanıtım filmi tamamlanmış ve bildiğiniz gibi AHİKA Yönetim Kurulu Üyeleri, basın ve diğer davetlilerin katılımıyla bugün lansmanı yapılmıştır.

 

Bugünkü toplantının önemli gündem maddeleri; Yıllık Birim ve Ajans Faaliyet Raporlarının Yönetim Kurulu’na sunulması, TR71 Bölgesi tanıtımı için haritalama, web sitesi ve akıllı telefon uygulaması gibi çalışmalar olacaktır. Toplantıda, Yönetim Kurulu Üyelerimiz bu konuları değerlendirecektir.

 

Diğer konuların görüşülmesiyle devam edecek olan toplantımız gelecek bir ay için planlanan çalışmaların görüşülmesiyle sona erecektir.

AHİKA Tarafından Hazırlatılan Kapadokya Tanıtım Filmi’nin Lansmanı Yapıldı

Ahiler Kalkınma Ajansı‘nın bölgenin ulusal ve uluslararası mecrada tanıtımı amacıyla yürüttüğü çalışmalardan biri olan ve geçen hafta tamamlanan Kapadokya Tanıtım Filmi’nin lansmanı yapıldı.


Lansman, Nevşehir’de bulunan Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde başta Ahiler Kalkınma Ajansı’nın Yönetim Kurulu Üyeleri olan Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir İl Genel Meclisi Başkanı Süleyman Özgün, Kırşehir İl Genel Meclisi Başkanı Şuayip Soysal, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, AHİKA Kalkınma Kurulu Başkanı Hatice Şahin, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Belediye Başkanları, İl müdürleri, kamu kurumu temsilcileri ve filmde rol alan yöre halkından davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.

Yapımı, hazırlık, çekim ve montaj aşamaları dahil olmak üzere yaklaşık 4 ay süren Kapadokya tanıtım filminde Nevşehir başta olmak üzere Aksaray, Kırşehir ve Niğde illerinden tarihi, turistik ve kültürel unsurlara yer verildi.

Ünlü müzisyen Fuat Saka filmde kullanılmak üzere Ürgüp yöresine ait “Dam Başında Sarı Çiçek” Türkü’sünü yorumladı ve filmin bazı bölümlerinde de rol aldı. Filmin yönetmenliğini Serhat Genç yaparken, görüntü yönetmenliğini de Muhteşem Yüzyıl, Karagül gibi birçok popüler televizyon dizisinde görev alan Ercan Özkan yürüttü. Toplam 5 versiyon olmak üzere farklı sürelerde hazırlanan ve Jimmy jip, flycam, Steadicam, şaryo gibi profesyonel ekipmanların kullanıldığı filmde yaklaşık 30 kişilik bir ekip görev aldı.

Editör: TE Bilişim