Ahiler Kalkınma Ajansı’nın tarafından 07.02.2014 tarihinde, Sektörel Rekabet Edebilirlik başlığında ilan edilen 2014 yılı Mali Destek Programı tanıtım toplantıları Niğde’nin Bor ilçesinde devam etti.

 

Bor Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Ahiler Kalkınma Ajansı Niğde Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Davut Yeşil, PYB Başkanı Ramazan Özdemir, Konuşmacı Uzman Pelin Günay, Bor Belediye BaşkanıSıtkı Erat, Bor Karma Organize Sanayi Müdürü Yavuz Kavaklıoğlu, Bor Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Eriç, Niğde Terziler Odası Başkanı Alim Yeşil, Bor Marangozlar ve Kuaförler Odası Başkanı Kani Demirbilek, Bor Esnaf ve Kefalet Odası Başkanı Muhterem Hızar, Bor Şoförler Odası Başkanı Durmuş Cengiz.Bor Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Kadir Yalçın, Sanayiciler,Esnaflar ve basın mensupları katılımda bulundu.

 

Toplantının açılışında konuşan AHİKA Niğde Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Davut Yeşil, Ajans’a Mali Destek Programı kapsamında başvuracak projelerin bir yerlerden kopyalanmış değil, aksine özgün projeler olmasının kendileri için büyük önem taşıdığını ve bu projelerin değerlendirme aşamasında daha avantajlı olacağınıvurguladı.

 

Ardından kürsüye gelen AHİKA Uzmanı Pelin Günay; Ahiler Kalkınma Ajansı’nın sadece mali destek vermediğini, güdümlü, doğrudan faaliyet desteği, teknik destek gibi desteklerin de bulunduğunu, Bor’un bu desteklerin tamamı için proje üretmesi gerektiğini ifade etti.

 

 
Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat,toplantıda yaptığı konuşmasında;Ahi,ler kalkınma Ajansının Sanayicilerimize ve esnaflarımıza büyük ekonomik destek ve kolaylık sağlamakta olduğunu ve bölgemizin kalkınmasında bu desteklerin artırılması yönünde çalışmalara destek verdiklerini dile getirdi.


Tanıtım toplantısı, Ahiler Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Başkanı Ramazan Özdemir’in 2014 Yılı Mali Destek Programı’nın ayrıntıları içeren sunumunun ardından soru cevap bölümüyle sona erdi.







Editör: TE Bilişim