Ahiler Kalkınma Ajansı 05 Aralık 2012 tarihi itibariyle 2012 Mali Destek Programlarının tanıtım toplantıları Niğde’de İl Özel İdare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

          

Toplantıya Niğde Valisi Âlim Barut, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Niğde Belediye Başkan Vekili Yakup Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Niğde Polis Okulu Müdürü Mürsel Sevindik, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Ecemiş, İlçe Kaymakamları, Niğdeli İşadamları ve davetliler katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Niğde Valisi Âlim Barut şunları söyledi; “Kalkınma Ajansımız bilindiği gibi beş Vilayetten oluşmakta. Beş Vilayette de iki konuda bu sene destek toplantısı yapılmaktadır. Her İl proje getirecek ki destek alabilsin. İller arasında bir dağılım söz konusu değildir. İşin özü Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından ilan  edilen konuda proje hazırlanıp, kabul edilmesi lazım. Yoksa doğrudan doğruya bir destek söz konusu değildir. Bu sebeple proje hazırlayacak ve proje verecek olan arkadaşlarımız buna dikkat etmesi gerekiyor. Tabiî ki projenin kabul edilebilir olması lazım. Buna verilecek destekler hibe olduğu için, belki yatırımın bütünü içerisinde çok önemli bir yer almayabilir, ama yatırıma en azından hızlandırıcı ve katalizör görevi gören bir destek olacaktır” dedi.

  

Konuşmasının devamında Vali Barut; “Toplantının soru-cevap bölümünde, konuya açıklık getirebilecek sorularla katılımda bulunursanız bu İlimiz içinde faydalı olur, yatırım yapmak isteyen ve destek alacak olan yatırımcı içinde faydalı olur. Ben bu toplantıyı düzenleyen Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğine ve Uzmanlarına özellikle teşekkür ediyorum. Katılımcı Arkadaşlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Niğde için ve diğer Vilayetler için, Ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

  

Ahiler Kalkınma Ajansı Uzmanları tarafından seçilen konularla ilgili proje hazırlayacak olan yatırımcılara bilgi verildi. Daha sonra soru-cevap şeklinde toplantı devam etti.

 

 









Editör: TE Bilişim