Niğde Belediyesi tarafından 2020 yılında başlatılan ve kentin her mahallesin konulan “Tekstil Atık Kumbarası” projesini kapsamında 2022 yılının Ocak ve Mayıs ayları içerisinde 15 ton tekstil atık geri dönüşüme kazandırıldı.

Niğde Belediyesi sorumluluk bölgelerinde toplam 200 tane Tekstil Atık Kumbarası bulunuyor. Proje kapsamında aylık 15 ton tekstil atık geri dönüştürülüyor.

Niğde Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli Çevre Mühendisi Berrak Yeşilkaya açıklamasında, vatandaşın zaman geçtikçe tekstil atık konusunda bilinçlendiğini ifade etti. Yeşilkaya açıklamasının devamında; “2020 yılında başlattığımız proje ile şuan Niğde Belediyesi bölgelerinde 200 tane tekstil atık kumbaramız var. Bu kumbaralarda kıyafet giysi, çanta, ayakkabı gibi giyim malzeme ürünlerinin toplama işlemi geçekleştiriliyor.

5 AYDA 15 TON ATIK TEKSTİL TOPLANDI

Bor Karma Deri  OSB'den Arsa İhale İlanı Bor Karma Deri OSB'den Arsa İhale İlanı

2022 yılı içinde Ocak ve Mayıs ayları arasında aylık ortalama 15 ton tekstil atığımız kumbaralarımızda birikiyor. Ay bazında söyleyecek olursak ocak, şubat ve mart aylarında 14 ton, bahar temizliği dediğimiz zamana yani yaz aylarına geldiğimiz zaman mayıs ayında 17 ton tekstil atığımız birikmiş oluyor. Vatandaşlarımız yaz aylarına geldiğimizde tekstil atıkları daha çok çıkartıyorlar. 2021 aylarında ortalama 11 ton gibi bir tekstil atığımız birikiyordu. Zaman geçtikçe ve vatandaşlarımız bu konuya alıştıkça tekstil atık konusunda daha bilinç bir tutum sergiliyorlar.

KENT GENELİNDE 200 TEKSTİL ATIK KUMBARASI BULUNUYOR

Niğde Belediyesi sorumluluk alanında 200 tane tekstil atık kumbaramız bulunuyor. Şu anlık kumbara sayımız yetiyor ve kumbaralarımız boş kalmıyor. Ekipler düzenli olarak toplama işlemini gerçekleştiriyor. Bu proje kapsamında Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüzde aktif olarak çalışıyor. Tekstil atık kumbaralarımızdan düzgün ve atıl olmayan, kullanıma uygun kıyafetleri ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gerekli temizlik işlemlerini yapıp ulaştırıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim