İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Aksaray, Konya, Karaman ve Niğde ilinin de yer aldığı KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına Tarım ve Kırsal Kalkınma konusunda 45 farklı proje sunarak toplam 136.000.000 TL. lik bütçe talep etti.


 

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: “ Niğde ili Konya Ovası Projesi Taslak Eylem Planında yer alan 45 adet projenin bütçelendirilme çalışmalarını tamamladıklaını ve bu projeler için KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığından toplam 136.000.000 TL .lik bütçe talep ettiklerini ” belirtti.

İl Müdürü  Türkmen KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına; Niğde Ziraatı ortak makine kullanım sistemi (Nizomaks) kurulması, tohum ve bitki bankası (herbarium) kurulması, hayvan takip sistemi kurulması, patatesten katma değeri yüksek yarı mamul ve tam mamul sanayi oluşturulması, tarım ve hayvancılık ihtisas organize sanayi bölgeleri kurulması, Niğde Tarım ve Hayvancılık Fuar organizasyonlarının düzenli olarak her yıl yapılması gibi 45 farklı proje konusunda bütçelendirme çalışmalarını tamamladıklarını ifade etti.


Editör: TE Bilişim