CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçen yıl ülkemizde, 4 milyon 332 bin 805 ailenin sosyal yardımlardan faydalandığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizde sosyal yardım alan yurttaşlarımızla ilgili sayısal verilen açıklanması istemiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yazılı soru önergesi verdi.

Gürer, önergesinde, “2022 yılında sosyal yardım desteği alan aile sayısı kaçtır? 2012 yılından itibaren günümüze kadar geçen sürede sosyal yardım desteği alan aile sayısındaki artış ve azalma durumu nedir?” şeklinde sorular yöneltti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Bakan Derya Yanık, Sosyal Yardımlaşma Dayanışma (SYD) Vakıfları aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik olarak yürütülen yardımlarla ilgili açıklamada bulundu.

Bakan Yanık, 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve DayamşmayıTeşvik Kanunu olmak üzere 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun ve diğer mevzuat hükümleri doğrultusunda çeşitli sosyal yardım programları yürütülmekte olduğunu belirtti.

Yürütülmekte olan sosyal yardım programları düzenli ve süreli nitelikte olduğuna dikkat çeken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık bunların aile yardımları, barınma ve gıda yardımları, engelli yaşlı yardımları, sağlık yardımları, eğitim yardımları ve proje destekleri olarak sınıflandırıldığına kaydetti.

GÜRER: “20 MİLYONDAN FAZLA YURTTAŞ SOSYAL YARDIMA MUHTAÇ”

Bakan Yanık, bu kapsamda 2021 yılında ülke genelinde Salgın Sosyal Destek Programları dahil edilmediğinde toplam 4.332.805 tekil hanenin sosyal yardımlardan faydalandığını belirtti.

Bakan Özhaseki’den Niğde Belediyesine Övgü Bakan Özhaseki’den Niğde Belediyesine Övgü

Önerge sahibi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise sosyal yardım alan hane sayısının 4 milyon 300 binden fazla olduğuna dikkat çekerek, “Her hanede ortalama 4-5 kişinin olduğu düşünüldüğünde sosyal yardım alan hanelerde yaşayanların sayısının 20 milyondan fazla olduğu tahmin edilmektedir. Bu rakam da kaba bir hesapla, 84 milyon nüfuslu ülkemizde her 4 kişiden birinin sosyal yardım aldığını göstermektedir” dedi

HAYAT PAHALILIĞI SOSYAL YARDIM ALANLARIN SAYISINI ARTIRIYOR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, her geçen gün artan hayat pahalılığı, yüksek enflasyon ve işsizliğin sosyal yardıma muhtaç yurttaş sayışını da artırdığına vurgu yaptı.

Editör: TE Bilişim