Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin kuruluşunun 30. yılı dolayısıyla, Niğde Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Üniversite Güzel Sanatlar Fakültesi iş birliğinde, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü tarafından düzenlenen “30 Yıla 30 Eser” adlı ulusal davetli karma serginin açılışı yapıldı.

Niğde Müzesi Sergi Salonunda yapılan açılışa Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu ile birlikte Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkan Vekili Ahmet Taciroğlu, sanatseverler ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergide bir açılış konuşması yapan Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin Niğde’nin lokomotif kurumlarından biri olduğunu ve her geçen gün daha da parladığını ifade ederek 30. Yılını kutlayan Üniversitemize ellerinden gelen desteği her zaman sürdüreceklerini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu ise program sonundaki açıklamalarında, “Bu yıl otuzuncu yaşını kutlayan Üniversitemizin misyonu, araştıran, sorgulayan, katılımcı, evrensel düşünebilen, etik ve kültürel değerlere sahip bireyler yetiştirmenin yanı sıra bilim, teknoloji ve sanatın gelişmesini sağlayarak ülke ve bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmaktır. 2016 yılında kurulan Güzel Sanatlar Fakültemiz de bu misyon doğrultusunda sanat ve tasarımın korunması, geliştirilmesi ve görünür kılınarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

Geçen yıla göre kurban fiyatları yüzde 100 arttı Geçen yıla göre kurban fiyatları yüzde 100 arttı

Genç yönetimi ve uzman akademik kadrosu ile pek çok başarılı etkinliğe imza atan Güzel Sanatlar Fakültesinin tüm personellerini bu güzel etkinlik dolayısıyla tebrik eden Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, serginin, Türkiye’nin dört bir yanından, çalışmaları ile alanlarında önemli yerlere sahip sanatçı ve tasarımcıları bir araya getirmesi dolayısıyla da önemli bir misyonu da üstlendiğini aktardı.

Sergi açılışı, açılış kurdelesinin kesilmesi ve serginin gezilmesinin ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim