Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi” kapsamında koyunlarda verimi yükseltmek amacıyla 3 köyde 11 yetiştiriciye toplam 21 adet damızlık koç dağıtıldı.


Küçükbaş hayvancılıkta ırk ıslahını geliştirmeye yönelik olarak 2006 yılından itibaren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanmakta olan “Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi” çerçevesinde Sivas Ulaş Tarım işletmesinden temin edilen Akkaraman ırkı toplam 21 adet damızlık koç Bor ilçesi Kılavuz köyü, Çamardı ilçesi Sulucaova köyü ile Ulukışla ilçesi Kolsuz köylerinde koyunculuk yapan 11 çiftçiye dağıtıldı.


İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nizamettin Bilhan konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada proje kapsamında dağıtılan koçların Sivas Ulaş Tarım işletmesinden titizlikle seçildiğini ifade ederek koçların bakım, besleme ve aşılama giderlerinin yetiştirici tarafından sağlık kontrollerinin ise İl Müdürlüğü olarak kendileri tarafından yapılacağını söyledi.

 

Bilhan koçların dağıtıldığı yetiştiricilerden sürüde başka koç bulundurmamalarını ve koçları,  koyunları ve dişi kuzuları 3 yıl süre ile ellerinden çıkarmamalarını istedi. Koçların sağlık kontrolleri, İlçe Müdürlüklerinde görevli Veteriner Hekimler tarafından düzenli olarak yapılacak.

 

Islah çalışmaları kapsamında Niğde’ye 2006 yılından bu yana 21 köyde 101 çiftçiye toplam 241damızlık koç dağıtımı yapıldı.


 


Editör: TE Bilişim