Niğde İl İstihdam Kurulu toplantı Vali Yılmaz Şimşek Başkanlığından Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi. 1 Ocak 2021 – 31 Aralık 2021 tarihleri arasında 4 bin 574 kişi özel sektörde işe yerleştirilirken, işbaşı eğitim programları ve istihdam garantili mesleki eğitim kursları ile de Bin 446 kişi meslek edinerek işbaşı yapıldığını belirtti.

Vekil Cevahir Uzkurt 2. Teknopark müjdesini verdi. Vekil Cevahir Uzkurt 2. Teknopark müjdesini verdi.

2021 yılında 225 milyar dolar ihracat rekoru kırmış ve adeta bir üretim merkezi olma yolunda hızla ilerlemekte olduğunu belirten Niğde Valisi Yılmaz Şimşek; “ Kovid-19 pandemisi ile birlikte tüm Dünyada salgının yayılmasını önlemek amacıyla alınan önlemler, üretimin azalmasına yol açarken bazı sektörlerde üretimi durma noktasına getirmiştir. Ülkemizde işgücü piyasası üzerinde salgının oluşturduğu olumsuz etkileri azaltmak ve işsizlik oranlarını kontrol altına alabilmek amacıyla çeşitli düzenlemeler ile birlikte kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği gibi başarılı uygulamalar hayata geçirilmiştir. 2019 yılının sonlarında ortaya çıkan Kovid-19 pandemisi halen küresel düzeyde yeni varyantlar ile etkisini sürdürmekte ve ülkelerin ekonomilerine ciddi zararlar vermektedir. Bu aşamada ülkemiz üretim kapasitesini sürekli artırarak pandemi sürecini fırsata çevirmiş, 2021 yılında 225 milyar dolar ihracat rekoru kırmış ve adeta bir üretim merkezi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Ülkemizde oluşan bu olumlu hava İlimiz OSB’lerine de yansımış, OSB’lerimiz farklı sektörlerden yeni yatırımları ilimize çekmeye devam etmektedir” dedi.

İŞSİZLİK DÜNYADA EN TEME SORUNLARIN BAŞINDA GELİYOR

İşsizlik sadece ülkemizde değil tüm dünyada en temel sorunlardan birisidir diyen Vali Şimşek; “ İşsizliğin en aza indirilmesi ise üretim ile mümkündür. Yeni arsa tahsisleri ve sunmuş oldukları avantajlar ile ilimizi fırsatlar şehrine dönüştüren OSB’lerimizin yeni yatırımcıları için, nitelikli işgücü ihtiyacını karşılayacak politikalar ve bu yönde çözümler üretilmesi ise elzemdir. Unutulmamalıdır ki işsizlik içinde bulunduğumuz dönemde sadece yetişkinleri etkilememekte genç nüfusu da olumsuz yönde etkilemektedir. Bu olumsuz etki ülkelerin ekonomik büyümesini de engelleyen bir aktör haline gelmiştir. İlimizde mesleki eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, istihdam politikalarının oluşturulması ve işsizliğin önlenmesine yönelik çalışmalar yapmak üzere her üç ayda bir araya geldiğimiz İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısının 2022 yılı ilk toplantısında OSB’lerimizin nitelikli işgücü ihtiyaçları temel gündemimizdir” diye konuştu.

15 BİN KİŞİYE 97 MİLYON TL DESTEK

Kısa Çalışma Ödeneği, Nakdi Ücret Desteği ve İşsizlik Ödeneğiyle yaklaşık 15 Bin kişiye 97 Milyon TL destek olunduğunu belirten Şimşek; “ Bilindiği üzere, pandeminin üretimde ve istihdamda yarattığı olumsuz etkileri en aza indirebilmek için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı ivedilikle uygulanmaya başlanmış, İŞKUR öncülüğünde iş dünyamıza istihdamın korunması amacıyla Kısa Çalışma Ödeneği ve Nakdi Ücret Desteği sunulmuştur. Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz istihdamın korunması amacıyla pasif işgücü programları olan Kısa Çalışma Ödeneği, Nakdi Ücret Desteği ve İşsizlik Ödeneğiyle yaklaşık 15 Bin kişiye 97 Milyon TL destek olunduğunu belirtti.

2021 YILINDA 4 BİN 574 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ

2021 yılı içerisinde 4 bin 574 kişi işe yerleştirildiğini ifade eden Şimşek, “ Ayrıca istihdam artışı sağlamak amacıyla 1 Ocak 2021 – 31 Aralık 2021 tarihleri arasında 4 bin 574 kişi özel sektörde işe yerleştirilmiş, işbaşı eğitim programları ve istihdam garantili mesleki eğitim kursları ile de Bin 446 kişi meslek edinerek işbaşı yapmıştır. Tüm bunlara ilaveten Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzün 2021 yılı hedef dallarından “İmalat ve Sanayi sektöründe İşbaşı Eğitim Programları” ve “İstihdam Garantili Mesleki Eğitim Kurslarında” hedefine oranla Türkiye ikincisi olduğunu memnuniyetle ifade etmek isterim” dedi.

Editör: TE Bilişim