MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’nin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Cevaplanması üzerine verdiği yazılı soru önergesinde Bor Şeker Fabrikası’nın özelleştirileceği ifade edilerek 5 yıl sonra üretimin durabileceği ifade edildi.

 

19 Haziran tarihinde MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er’in talebi üzerine Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri tarafından verilen yazılı soru önergesiyle Bor Şeker Fabrikası’nın durumu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e soruldu.
 

Maliye Bakanı Şimşek, Yeniçeri’ye yazılı cevap vererek Bor-Ilgın ve Ereğli şeker fabrikalarının özelleştirileceğini, ama alan kurumun 5 yıl işletmesini yapma zorunluluğu olduğunu aktararak, çalışanların mağdur olmaması için 4/C kapsamında başka kamu kurum ve kuruluşlara aktarılacağını ifade etti.
 

2018 Kritik Yıl!

Cevaplanan soru önergesi üzerine açıklamada bulunan MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, Niğde ekonomisine yıllık 140 milyon lira girdi sağlayan fabrikanın en geç 2018’de kapanacağını ifade ederek; “Alan kurum beş yıl işletecekmiş iyi de beş yıl sonra coğrafi konumunu da göz önünde bulundurursak Ereğli fabrikasını işleterek giderlerini azaltma yöntemine gidecek ve aşama aşama Niğde ekonomisi büyük bir girdaba girecektir.” Dedi.
 

2013 yılında Özelleştirme İdaresi tarafından elden çıkması beklenen Bor Şeker Fabrikası ile ilgili kamuoyunda aktif çalışmalar yaparak Niğde ekonomisinin daha fazla zarar etmemesi için çaba sarf edeceklerini ifade eden MHP’li Er, “Bor şeker fabrikasının kapanması durumunda AKP hükümetinin de artık Niğde’ye kilit vurması gerekmektedir! ’dedi.
 

Daha önce Danıştay’dan bu tür özelleştirme kararlarının geri döndüğünü hatırlatan Er, “Eğer süreç Niğde aleyhine işlemeye devam ederse bizler de hukuki süreci başlatırız!” dedi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim