Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Taygur, esnafın seçim istemediğini ve bu doğrultuda aldıkları kararla mevcut yönetimin 2016’ya kadar devam edeceğini, esnafın istemesi durumunda her zaman seçime hazır olduklarını belirtti.



Seçim için imza toplayanlar var gibi dışarıda oluşan bilgi kirliliklerine değinen Taygur, “Dışarıda laf söz çok fazla ve bizim kulağımıza da geliyor ama biz fazla kaile almıyoruz. Biz dedikodu ile değil Niğde halkına, esnafına hizmetimizi kaliteli bir şekilde yapmaya çalışıyoruz, bununla uğraşıyoruz. Biz geçen yıl seçimimizi yaptık dört yıllığına rahmetli Murat Zeren seçildi, önümüzde 3 yıl gibi bir süreç var ve biz burada esnafı temsil ediyoruz. Esnafla görüşmelerimizde her sene bu seçimi yapmak zorunda mıyız? diye soruyorlar ve Niğde Esnafı seçimi istemiyor. Biz de kendi içimizde 2016’ya kadar mevcut yönetimle devam etme kararı aldık, ilerleyen günlerde de genel kurul tarihini açıklayacağız. Seçim olsun diye imza toplayanlar var dedikodularla uğraşmıyoruz. Biz yapmış olduğumuz hizmeti ve Niğdeli Halkımız da kendine yapılmış olan hizmeti biliyor, imza toplarız biz burayı seçime götürürüz düşüncesi mantıksız bir hareket. Bu düşünce bu kurumu yıpratmaktan başka hiçbir şeye yaramaz ve biz de bunlarla uğraşmak yerine Mevcut yönetim ile yapılanların üzerine ne koyabiliriz, nasıl daha iyi hizmet verebiliriz düşüncesi içerisindeyiz. Bir seçim için gerekli maliyet az değil biz onu seçime kullanmak yerine esnafımıza yansıtmak istiyoruz” dedi.


Vicdanen Rahat, Cevap Vermeye Hazırız

Yapılan çalışmalar konusunda esnafların bir şikâyetinin olmadığını dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Taygur, “Biz bugüne kadar sizin işlerinizden memnun değiliz, çalışmalarınız fayda vermiyor diyen bir esnafımızla karşılaşmadık aksine hep teşekkür edenlerle karşılaştık. Şu an çıkıp 20 esnafı gezsek hiçbiri şu şartlar güzel değil böyle olsa daha iyi olurdu demez. Ayrıca Ankara Bölge Niğde Kooperatifi’nin çevre illere örnek bir kooperatif olması konusunda oldukça memnun. Şu anda kesintisiz bir şekilde kredilerimizi vermeye devam ediyoruz. Bu konuda Niğde halkı çok duyarlı yanımızda oldu her zaman için biz de bu günkü başarıyı elde ettik. Biz bu kooperatife gelince 7. Bölgedeydik biz bu sırayı bir’e taşımaya çalışıyoruz. Kimse bu kadar kısa sürede bu başarıyı bizden beklemiyordu ve biz zor olanı yaptık. Bu zamana kadar kredileri kullanmışlar ama hiçbir bilgileri olmadan. Bizim bilgilendirme amaçlı kapısını çalmadığımız, gezmediğimiz esnaf kalmadı. Biz vicdanen rahatız ve varsa bir olumsuzluk cevap vermeye her zaman hazırız” diye konuştu.



İstifa Değil, Borçlarından Düşürüldüler

Son günlerde dışarıda esnaf kefalet üyelerinin istifa ettiği ile ilgili yanlış bilgilerin ortaya çıkmasına değinen Başkan Taygur, bu üyelerin istifa etmediklerini ve üyelerin borçlarından dolayı düşürüldüklerini belirtti. Turgut Taygur, “Bizim burada yönetim kurulunda görev alan arkadaşların aslen ve kefaleten borçları olmayacak. Borçlu insanın yönetime yazıldığı zaman yönetimden düşürmek zorundayız. Biz düşürmesek bile bölge düşürür. Yönetimdeki arkadaşlarımızın düşme nedenleri borçlarından dolayı. Yönetimdeki arkadaşımız aslen ve kefaleten borcu bulunduğundan dolayı düştü, bunun yerine yedekteki arkadaşlarımız çağrıldı. Üst kurul temsilcisi yedekte olan arkadaşımız kamuoyunda böyle dedi kodu yapmak için gündeme taşıdıkları bir konu. Bu yeni düşmüş bir olay değil. Bakanlıktan genel rapor doğrultusunda düşen bir arkadaşımız. Üst kurul yedeklere bulunan bir arkadaşımıza baskı yapılaraktan insanların kafasını karıştırmak amaçlı istifa ettirilmiştir. Düşürülmüş bir insana istifa dilekçesi gönderiliyor” şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim