Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği ve AHİKA İşbirliğiyle 5. kez düzenlenen Girişimcilik Kursu kursiyerleri sertifikalarını dün düzenlenen törenle aldı. Törene Ahiler Kalkınma Ajansı Koordinatörü Davut Yeşil, Kosgeb Müdürü Mehmet Haşim Karaman, NESOB Başkanı Fahri Eker katıldı.

 

Açılan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin desteklenmesi amaçlı Girişimcilik Kursları yeni girişimci adayları tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. NESOB tarafından geçtiğimiz dönemde 100 yeni girişimci, bu dönem ise 25 girişimkci adayı kurslara devam ederek belgelerini aldılar.

 

Ekonomik kalkınma ve istihdam sorununun ancak girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması ile çözülebileceği fikrinden yola çıktıklarını vurgulayan NESOB Başkanı Fahri Eker, önümüzdeki günlerde başlayacak yeni Girişimcilik Kursu için kursiyer kayıtlarının yapılmakta olduğunu söyledi.

 

Girişimcilik Kurslarının önemine dikkati çeken Eker, “Girişimcilik Kursu büyüyen ve gelişen Niğde ekonomisi için hayati önem taşımaktadır. Açtığımız kurslarda 25’er kişilik 5 kursumuzda başarılı olan yeni Girişimci adaylarımız sertifikalarını aldılar. Bunların bir çoğu KOSGEB tarafından verilen 30 Bin TL hibeden yararlanarak kendi işyerlerini kurdular” dedi.

 

Düzenledikleri kursların Girişimci gençler için yeni bir fırsat olduğunun altını çizen Fahri Eker, bu kurslarda teknik donanıma sahip, bilinçli adımlarla kendini ispatlayan bireyler yetişeceğini belirtti; “Umarım, İlimize ve milletimize faydalı olacaktır” diye konuştu.

 

NESOB-KOSGEB İşbirliğiyle yapılacak Girişimcilik Kursuna katılmak isteyenlerin Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine şahsen başvurarak form doldurmaları gerektiğini ifade eden Eker, önümüzdeki günlerde yoğun talep nedeniyle kursiyer seçmelerinin yapılacağını söyledi.

 

Kurs sonucunda başarılı projesini KOSGEB’e sunan Girişimcilerin ilk etapta 30 Bin TL Makine ve Ekipman Desteği olarak Hibe Kredi kullanabileceğinin altını çizen Eker, daha sonra ise işini geliştirebilmek için 70 Bin TL’ye kadar % 0 faizli KOSGEB kredisinden faydalanabileceklerini belirtti.

 

 

 

Editör: TE Bilişim