Niğde ODTÜ  Koleji Yüzme Şampiyonasında birinci oldu.

 

Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından Kayseri’de 10-11 Aralık 2011 tarihlerinde düzenlenen Türkiye Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası seçmelerinde, Niğde ODTÜ Koleji büyük başarı gösterdi. Yüzlerce sporcunun katıldığı yarışmalara üç öğrenciyle katılan ODTÜ Koleji, farklı stillerde 3 birincilik, 5 ikincilik, 1 üçüncülük elde etti.

 

Okul Müdürü Aydın Akbaş konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

 

 

“Okul spor kulübümüz bünyesinde bu yıldan itibaren yüzme branşında çalışmalara başladık. Kayseri’de iki gün devam eden yarışmalara üç öğrencimizle katıldık. Yüzme branşında ilk defa bir yarışmaya katılmamıza rağmen çok başarılı sonuçlar elde ettik. Öğrencilerimizden Toluhan Balcı 13 yaşta Kayseri birincisi, Onur Bacaksız 11 yaşta Kayseri ikincisi, Fatma Turab Balcı 11 yaşta Kayseri ikincisi oldu. İki gün devam eden yarışlarda farklı stillerde 3 birincilik, 5 ikincilik, 1 üçüncülükle toplam 9 derece elde ettik.

 

         Kayseri’de düzenlenen yarışmalara Kayseri’den 10’dan fazla spor kulübü ile yüzlerce öğrenci katılırken, Niğde’den sadece okul spor kulübümüzden üç öğrenci katılmıştır. Çok sayıda sporcunun arasından sıyrılarak üç öğrencimizin de dereceye girmesiyle Niğde’yi en iyi şekilde temsil ettik. Böylece Niğde adına ilk defa yüzme branşında bir derece elde edilmiş oldu. Yarışları takip eden Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Özen de başarılarımızdan dolayı bizleri tebrik ederek ihtiyaç duyulması halinde Kayseri’deki tesisleri her zaman kullanabileceğimizi, her konuda tecrübelerini bizlere aktarabileceklerini söyledi.

 

         Öğrencilerimizin başarıları Niğde’de yeni filizlenen bir spor dalı olan yüzmeyle ilgilenen sporcuları cesaretlendirecek, yeni sporcular ortaya çıkmasına katkı sağlayacaktır. Ben öncelikle bu başarıyı elde eden öğrencilerimizi tebrik ediyor, onları yetiştiren ailelerine, öğretmenlerine, tesislerinden yararlandığımız Niğde Belediyesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

 

Elde ettiğimiz derecelerle ilgili ayrıntılar şu şekildedir:

 

Toluhan Balcı: 13-4 yaş erkek 200 m serbest Kayseri 1.si

Toluhan Balcı: 13-14 yaş erkek 50 m sırt Kayseri 1.si

Toluhan Balcı: 13-14 yaş erkek 100 m serbest Kayseri 1.si

Toluhan Balcı: 13-14 yaş erkek 100 m kurbağa Kayseri 2.si

Toluhan Balcı: 13+ yaş erkek 100 m kurbağa Kayseri 3.sü

Onur Bacaksız: 11-12 yaş erkek 50 m sırt Kayseri 2.si

Onur Bacaksız: 11-12 yaş erkek 50 m kurbağa Kayseri 2.si

Fatma Turab Balcı: 11-12 yaş kız 50 m sırt Kayseri 2.si

Fatma Turab Balcı: 11-12 yaş kız 50 m serbest Kayseri 2.si


Editör: TE Bilişim