Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Eskiz ve Mimarlık Kulübü aracılığıyla “Bir Mimar Üç Havalimanı” konulu seminer gerçekleştirildi.
 
Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Topçu, akademik personel ve öğrenciler katıldı.
 
Programa konuşmacı olarak katılan, ulusal mimari proje yarışmalarında 10’u birincilik ödülü olmak üzere, 50’nin üzerinde ödüle ve mansiyon ödülüne layık görülen Yüksek Mimar Yakup Hazan, çalışmalarından bazı kesitleri katılımcılarla paylaştı.
 
HAVALANLARI TASARIM VE UYGULAMA SÜREÇLERİ
 
Yüksek Mimar Yakup Hazan konuşmasında; Adıyaman Aktif Yaşam Merkezi, MEB Düzce Eğitim Kampüsü, Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminal Binası, Dalaman Havalimanı, Bornova Opera ve Kültür Merkezi, Sivas Havaalanı, Kars Havaalanı ve Erzincan Havaalanı’nın tasarım ve uygulama süreçleri hakkında bilgiler verdi.
 
Tasarım süreci içinde farklı disiplinlere ait imalatların bir arada ve ahenk içinde olmalarının mimari tasarım çalışmalarının önemli bir parçası olduğunu belirten Hazan, üst ölçekte bu sistemlerin mimar tarafından tasarıma dahil edilmesi gerektiğini vurguladı.
 
Seminerinin ikinci bölümünde, Van Akdamar Kilisesi’nde gerçekleştirmiş olduğu restorasyon çalışmalarını anlatan Hazan, restorasyonun bilimsel bir çalışma olduğunu ve mutlaka doğru olması gerektiğini söyledi. Bu bağlamda, eski eserin hayatına, yaşanmışlığına saygı duyulmasının çok önemli olduğunu; bu yapıların hepsinin kültürümüzün bir parçası olduğunu ve uygulamaların geçmişteki izleri yok etmeden hayata geçirilmesinin önemini belirtti.
 
Soru cevap kısmıyla devam eden etkinlik sonunda; Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Topçu tarafından, Yüksek Mimar Yakup Hazan’a teşekkür plaketi takdimi gerçekleştirildi.

http://www.mimdap.org/?p=52944

http://emlakansiklopedisi.com/wiki/yakup-hazan-kimdir
 

 
Editör: TE Bilişim