Niğde’de İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeline Hizmet İçi Eğitim kapsamında “Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı” hakkında bilgi verildi.

İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan sunuma Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, Bor İlçe Müdürü Nazmi Kayalı, Altunhisar İlçe Müdür Vekili Abdi Özdemir, Çamardı İlçe Müdür Vekili Serbülent Özkan, Çiftlik İlçe Müdür Vekili Tahsin Aslan, Ulukışla İlçe Müdür Vekili Muzaffer Geysoğlu ve şube müdürleri katıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Hacı Yusuf Parlak eğitimde Devlet Personel Başkanlığı’nın son yıllarda benimsediği ve gelişmiş ülkelerde yaygın olan modern kamu anlayışı ve bunun kamu personeline yansımalarını anlattı.

Sunumunda önce geleneksel kamu yönetimi anlayışının ortaya çıkışı, zamanla etkisizleşen ve verimsizleşen, bürokrasinin yoğun olarak kullanıldığı bu anlayışın yerine geçen yeni anlayışın ortaya çıkardığı sonuçlar ve personel yönetiminde yaşanan değişimlere değindi.

Parlak; Yeni Kamu Yönetimi anlayışına geçişle demokratikleşme, yerelleşme, saydamlık, katılım, esneklik, performans, hesap verilebilirlik ve etik ilkelere uyumun sağlandığını ifade etti.

Parlak, geleneksel kamu yönetimi ile yeni kamu yönetimi arasındaki farklılıklara değinerek, Geleneksel Kamu Yönetimindeki hiyerarşik kademe ve farklılıklar, merkeziyetçi anlayış, gizlilik ve kapalılık, statükocu, kural odaklılık, doğrudan kamu hizmeti sunumu, sorgulanmazlık ve dokunulmazlık gibi konuların yerini, yeni kamu yönetimi anlayışıyla düz, yatay ve ağ tipi örgütlenme, yerinden yönetim ve yetki devri, şeffaflık ve açıklık, dinamik yönetim, vatandaş odaklılık, kamu hizmeti sunumunda alternatif mekanizmaların geliştirilmesi ve hesap verilebilirliğin aldığını söyledi. 






Editör: TE Bilişim