Çağdaş Türk Edebiyatının önemli roman ve hikâye yazarlarından Sevinç Çokum, Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünün davetlisi olarak, üniversitede “Sevinç Çokum’un Romancılığı ve Hikâyeciliği Üzerine” konulu bir söyleşi yaptı.

Programa; Yazar Sevinç Çokum’un yanı sıra Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan, fakülte dekanları, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen söyleşi programında Sevinç Çokum’a, üniversitemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Ramis Karabulut ile Dr. Öğretim Üyesi Sibel Bulut eşlik etti.

Yoğun ilgi gören etkinliğe katılan davetliler, Sevinç Çokum’la tanışabilmenin yanı sıra hayatı, eserleri ve edebî anlayışı hakkında birincil kaynak olan kendisinden bilgi edinme fırsatı buldu.

Yazarlık ve edebiyat hakkındaki deneyimleri ile hatıratlarını katılımcılarla paylaşan Yazar Çokum, insanın istekle her işi başarabileceğine vurgu yaptı.
Beğeni toplayan etkinlik sonunda üniversitemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Hatice İçel tarafından Sevinç Çokum’a üniversitemiz anı tabağı ve teşekkür belgesi takdimi gerçekleştirildi.
 
 
Editör: TE Bilişim