TÜBİTAK "4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları" çağrısı kapsamında, Merkezimiz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ahmet KILIÇ’ın koordinatörlüğünde, Bilsem öğretmenlerinden oluşan ekip tarafından hazırlanan “Niğde’nin Tarih ve Kültür Karıncaları” adlı projenin bilgi-kültür yarışması  yapıldı. Niğde Genelinden  9 ortaokulun katıldığı yarışma “5 Şubat Ortaokulu Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Yarışmaya, Merkez Ali Ulvi Arıkan Ortaokulu,  Altunhisar Mustafa Necati Ortaokulu,  Bor Mehmet Güleç Ortaokulu,  Çamardı Mehmet Akif Ersoy Yatılı Bölge Ortaokulu,  Çiftlik Mustafa Kemal Ortaokulu, Merkez 5 Şubat Ortaokulu, Merkez 19 Mayıs Ortaokulu, Merkez Murtaza Naile Uyanık Ortaokulu,           Ulukışla Kurtuluş Ortaokulu katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Merkez Müdürümüz İsa ALİÇ, bu yarışmanın bildiğimiz bilgi yarışmalarından farklı olduğunu, burada Matematik, Fen, Türkçe ve Sosyal Bilgiler gibi derslerden soru olmadığı, burada sadece “Niğde’nin Tarih ve Kültürü” ile ilgili soruların olacağını, öğrencilerin geleceğe yön verecek bireyler olarak yetişmelerini sağlamayı amaçladıklarını ve bu amaç doğrultusunda öğrencilerin tarih ve kültür eğitimlerinde model alınan bir kurum olmayı hedeflediklerini belirterek ekip olarak “Başarının Sonuç Değil, Bir Süreç” olduğu bilinciyle hareket ettiklerini dile getirdi.

Yarışmada öğrencilere Niğde’nin Tarih ve Kültürünü kapsayan yirmi soru soruldu. Heyecan dolu geçen yarışmada Çiftlik Mustafa Kemal Ortaokulu birinci, Bor Mehmet Güleç ikinci ve Merkez 5 Şubat ortaokulu üçüncü oldu.

Yarışma sonunda birinci olan Çiftlik İlçesi Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencileri ödüllendirilirdi. Okul Müdürü Ramazan Yılmaz öğrencilerini tebrik etti ve okullarının başarısının eğitim, öğretim, spor ve sosyal alanlarda devam edeceğini bildirdi. 
 

 

Editör: TE Bilişim