Son yıllarda gerçekleştirdiği uluslararasılaşma atağıyla birlikte dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Niğde Üniversitesi  yabancı öğrenci sayısını büyük ölçüde artırdı.

 

Polonya'dan Nijerya'ya, İran'dan Kazakistan'a birçok farklı ülkeden Niğde Üniversitesi’ne gelerek öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerden bir grup Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür'ü ziyaret etti.

 

Rektörlük Senato Salonu'nda gerçekleşen ziyarete, Erasmus ve ikili anlaşmalar çerçevesinde  Niğde Üniversitesi’nde  belirli bir süre öğrenim görmek üzere gelen Kazakistan'dan 5, Polonya'dan 4, Romanya'dan 4, Nijerya'dan 3, Güney Kore'den 2, Slovakya ve İran'dan 1'er öğrenci olmak üzere toplam 20 öğrenci katıldı.

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alp ve Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Ömer İskenderoğlu'nun da yer aldığı ziyarette kısa bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, "Sizleri üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sanıyorum önümüzdeki yıl çok daha fazla ve farklı ülkelerden öğrenciler de üniversitemize gelecek. Sizlerin burada rahat etmenizi, huzurlu olmanızı, herhangi bir problemle karşılaşmamanızı istiyoruz. Eğer sorunlar var ise bizimle rahatlıkla paylaşabilirsiniz. Buradan mutsuz olarak ülkenize dönerseniz bundan en çok bizler mutsuz oluruz. Burada bulunduğunuz süre içerisinde sizler için her türlü imkanı sağlamaya çalışıyoruz. Mutluluğunuz, huzurunuz ve ihtiyaçlarınızın giderilmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız " dedi.

Daha sonra öğrencilerle tek tek tanışan Rektör  Prof. Dr. Adnan Görür, öğrencilerin dilek ve temennilerini dinledi. 


 








Editör: TE Bilişim