Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen Verimlilik Proje Ödülleri töreninde Verimlilik Temali Fikir ve Kısa Film yarışmasında “Konuşarak Ders Çalışıyorum Proje” ile Niğde Bilsem öğrencisi Eren Şen 2’inci, Niğde Final Temel Lisesinden “Piezo Teker projesi” ile Halil Ataberk Bakirci 3’üncü olurken ödüllerini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın elinden aldılar.

Ödül töreninde Niğde’den ödül alan öğrencilerin okullarının idarecilerinin yanında, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile toplantı yapmak üzere Ankara'ya gelen  Ak Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin ile Ak Parti Bor İlçe Başkanı Mustafa Altunbaş’da bulundu.
 
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Verimlilik Proje Ödülleri ile hem teknolojiyi geliştiren hem de bu teknolojileri üretim süreçlerinde kullanarak yüksek verimlilikle çalışan işletmeleri teşvik ettiklerini dile getiren Varank, verimliliği toplum geneline yaymak için farkındalığı artırma faaliyetlerini çok önemsediklerini söyledi.

Varank, verimlilik bilincinin genç nesillere aktarılmasını sağlamak için Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içinde okullarda verimlilik konulu yarışmalar düzenlediklerini belirterek, gençlerin verimlilik konusuna gösterdikleri ilgi ve yarışmalarda ortaya çıkardıkları projelerin gelecek açısından ümit verici olduğunu dile getirdi.

Gençlerin "bilgi çağında" bilgi teknolojilerini çok iyi kullanmaları ve "Bu teknolojileri nasıl geliştirebilirim?" sorusuna cevap aramaları gerektiğini vurgulayan Varank, "Günümüzde yenilikçi olmak, üretkenliği artıran verimli ve orijinal fikirlerin hayata geçmesiyle mümkün olabiliyor. Uygulanabilir ve özgün fikirler üreten tüm gençlerimizin yanındayız." diye konuştu.

 
Editör: TE Bilişim