Niğde’de tören yapıldı. Bor Fen Lisesi yeni binasında… Bor’da İlköğretim Programı…


Niğde genelinde 74 bin öğrenci ve 4 bin 100 öğretmen ders başı yaptı. Birinci sınıfa başlayan öğrenciler okula alışmak için bir hafta önce ders başı yapmıştı ama yine de anneler ve babalar çocuklarını okulun ilk günü yalnız bırakmadı. Veliler bazen sınıfta, bazen de okul bahçesinde bekledi.


Niğde’de sabah 09:30’da çelenk koyma töreni ve ardından Gazi İlköğretim Okulunda tören düzenlendi.

Öğrencilerin üç aylık yaz tatilinin ardından ilk ders zili törenle çaldı. Niğde’de 74 bin öğrenci, 4 bin 100 öğretmen ders başı yaptı.


Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle Niğde Merkez’de Gazi İlkokulu-Ortaokulu’nda bir tören düzenlendi. Törene Niğde Valisi Alim Barut, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Ufuk Nayır, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kurum amirleri, çok sayıda veli ve öğrenciler katıldı.


Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Niğde’de 8 bine yakın öğrencinin ilkokula başladığını belirterek, “Yeni eğitim sistemi ile yeni ders yılına başlıyoruz. Bu sistemin güzelliklerini ve faydalarını ileriki yıllarda daha çok anlayacağız” diye konuştu.

Niğde’de 74 bin öğrenciye 4 bin 100 öğretmenin hizmet vereceğini ifade eden Ekinci velilere seslenerek “Çocuklarınızı bize ve öğretmenlerimize teslim ediyorsunuz. Gözünüz arkada kalmasın. Onları en iyi şekilde geleceğe hazırlayacağımıza inanmanızı istiyorum. İlimiz eğitim alanındaki başarıları ile adından söz ettiriyor ve başarımız artarak yükselecektir. Amacımız her alanda Türkiye’de ilk 10’a girmektir” şeklinde konuştu.


Niğde’ye sadece 2012 yılında 7 okul ve iki öğrenci yurdu kazandırıldığını vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Ekinci, eğitime yapılan yatırımların artarak devam ettiğini de sözlerine ekledi.


Konuşmaların ardından öğrencilerin şiirleri, gösterileri ile devam eden tören okula yeni başlayan öğrencilere 8. Sınıf öğrencileri tarafından hoş geldin çiçeği verilmesiyle sona erdi. Vali Alim Barut sınıfları gezerek hediyeler dağıtarak öğrenciler ile sohbet etti.

BOR İLÇEMİZDE DE DERS BAŞI YAPILDI.

Bor Çukurkuyu Kasabası Dr. Fatma Erol İlkokulu'nda 2012 - 2013 Eğitim Öğretim yılının başlaması üzerine tören yapıldı. 

Törene Bor Kaymakamı Muammer Balcı, Bor Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak, Çukurkuyu Belediye Başkan Vekili Hasan Hüseyin Halisdemir ve bazı okul müdürleri ile vatandaşlar katıldı. 

Törende Okul Müdürü Bülent Alan yaptığı konumada  “Sayın Veliler; Bize emanet ettiğiniz, canınızdan çok sevdiğiniz sevgili yavrularınızı bu çatı altında hiçbir ayrım gözetmeksizin eğitmeyi amaç edindik. Yüreğimizdeki sevgiyi, belleğimizdeki bilgiyi, kişiliğimizdeki çizgiyi onlarla paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz. Bu anlayış ve kararlılıkla beynini, gönlünü, yüreğini, emeğini ve yıllarını eğitime adamış eli öpülesi öğretmenlerime zor fakat kutsal görevlerinde başarılar diliyorum.” dedi.

Bor kaymakamı Muammer Balcı ise  konuşmasında ”Yeni bir eğitim sisteminin bu eğitim öğretim yılında uygulanmaya başladığını, bazı aksaklıkların olabileceğini  bu aksaklıkların giderilmesinde velilere çok büyük görevler düştüğünü belirtti. Ayrıca Çukurkuyu Dr. Fatma İlkokulu’nu Öğrenci Dostu bir okul olarak gördüğünü, emeği geçen idareci,öğretmen ve velilere teşekkür etti.

Okula destek olan hayırseverlere plaket verildi.


BOR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ADNAN SOLAK MESAJ YAYINLADI



Bor İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak 2012 – 2013 Eğitim Öğretim başlaması ile ilgili bir mesaj yayınladı. Yeni öğretim yılının heyecanını hep beraber yaşadıklarını ve bu öğretim yılının herkes için güzellikler getirmesini dileyen Solak mesajında; Bir düşünürümüz derki; “ Gündüzden kandillerini hazırlamayanlar, gecenin karanlığına razı demektir ” Bizim kandillerimiz okullarımızdır. Eğitim alanındaki mücadele bir istikbal mücadelesidir. Yavrularmizin başarısı, veli, yönetici ve öğretmen iş birliğine bağlıdır. Okullarımız en değerli varlıklarımızın şekillendirildiği yerlerdir. Veli olarak okulları her yönden desteklemek, işbirliği yapmak, biz eğitimcilerin sizlerden beklediğimiz en önemli görevdir. Bizi sorgulayın, destekleyin, bizimle işbirliği yapın ki daha başarılı bir nesil yetiştirelim. Bu düşünceler ve duygularla 2012- 2013 Eğitim Öğretim yılının tüm öğrencilere, meslektaşlarıma ve velilerimize hayırlı olmasını dilerim”dedi.

BOR FEN LİSESİ YENİ BİNASINA TAŞINDI

2011 – 2012 Eğitim Öğretim döneminde 52 öğrenci ile bina tamamlanmadığı için geçici olarak Bor Atatürk Lisesinde hizmet veren Bor Fen Lisesi 2012 – 2012 Eğitim Döneminde Selçuklu mimarisine uygun yapılan Bor Fen Lisesi’nde Anadolu medeniyetlerinin etkisi görülüyor. Bayrak burcu, binanın iki yanında kuleleri olan okulda öğretmen ve öğrencilerin her türlü ihtiyacını karşılayacak birimler bulunuyor. Özel görüşme ve aktivite odaları ile okul aile birlikleri ve öğrenci dernekleri için odaların bulunduğu okulun koridor sonlarına öğrencilerin ellerini kullanmadan su içebilecekleri su pınarları konuldu. Engelli öğrenciler okul bahçe kapısından içeri girdikten sonra sınıflara kadar hiçbir engelle karşılaşmayacak. Zemin kata gelindikten sonra ise her okula yapılacak engelli asansörleri sayesinde tüm katlara çıkış sağlanabilecek.

Yapımı TOKİ tarafından gerçekleştirilen Bor Fen Lisesi 24 derslikli okul binası, 200 kişilik (100 Erkek, 100 Kız) pansiyonu ve bağımsız spor salonundan oluşmakta.

BOR İLKÖĞRETİM HAFTASI PROGRAMI

2012-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMA PROGRAMIDIR
A) MAKAM ZİYARETLERİ
Makam ziyaretleri 19 Eylül 2012 Çarşamba günü saat 11.00
1-Kaymakamlık Makamı …….Mehmet Güleç Ortaokulu
2-Garnizon Komutanlığı …….Fahri Kirt Ortaokulu
3-Belediye Başkanlığı …….Menderes İlkokulu
4-İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü …….Cumhuriyet İlköğretimokulu
Ziyaretler; Okul Müdürü, bir öğretmen ve iki öğrencinin katılımıyla yapılacaktır.

B) DİĞER ZİYARETLER
19 Eylül 2012 Çarşamba günü saat 13.30’da Mahmut Özenç İ.O’dan Okul Müdürü bir öğretmen ve iki öğrenci ile birlikte Şehit ve malul öğretmen yakınları ziyaret edilecektir.

C) ÇELENK SUNMA
20 Eylül 2012 Perşembe günü saat 09.00’da Eski Hükümet Konağı Meydanında İlçe Merkezindeki tüm okul müdürleri Bayrak , flama ile taşıyacak öğrenciler ile hazır bulunulacak ve çelenk sunma programı gerçekleştirilecektir.

D) KUTLAMA PROGRAMI
20 Eylül 2012 Perşembe günü saat 10.002da Asım Eren Ortaokulunda gerçekleştirilecektir.
1- Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
2- Şiir Okunması
3- Okul Müdürü Ertan SÖK’ün konuşması
4- 8.sınıf öğrencileri tarafından 1. Sınıf öğrencilerine ‘Okulumuza Hoş Geldiniz’ çiçeğinin sunumu
5- İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan SOLAK’ın konuşması
6- Şiir Okunması
7- Mehmet Güleç İ:O öğrencileri tarafından folklar gösterisi
8- İkramların sunulması
9- Müzik Şöleni
10- Kapanış




Editör: TE Bilişim