Güvenli okul projesi kapsamında il genelindeki okulları ziyaret ederek; Okul Aile Birliği ve Okul Yönetimleri ile toplantılar düzenleyen Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Okulların içlerinde ve çevrelerinde incelemelerde bulunup bilgiler aldı.

Vali Yılmaz Şimşek, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ve koordinasyonunda yürütülen Güvenli Okul Projesi kapsamında Niğde Atatürk Anadolu Lisesi, Şehit Efe Osman Apaydın Anadolu Lisesi, Niğde İmam Hatip Ortaokulu ve Şehit Fatih Özdemir İmam Hatip Ortaokullarını ziyaret etti.

Ziyaretlerde okulların yönetimi ve okul aile birlikleri ile gerçekleştirilen toplantılarda okulların güvenliği, güvenlik kamerası yeterliliği, özel güvenlik, madde bağımlılığı, trafik, servis, okulların fiziki durumları, kapasitesi ve eğitim başarısı gibi konu başlıkları görüşüldü.

Yapılan toplantıların ardından sınıfları tek tek gezerek öğrencilerle sohbet eden Vali Yılmaz Şimşek; öğrencilerle yakından ilgilenerek, nasihatlerde bulundu.

Ziyaret sonunda gençlerin geleceğe hazırlanmasında emek veren herkese teşekkür eden Vali Yılmaz Şimşek “Bu buluşmalardan maksadımız Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin eğitim aldıkları okullarımızın güvenlik, ulaşım gibi sorunlarını çözüme kavuşturmak ve öğrencilerimizin sorunlarını, taleplerini ve önerilerini dinlemektir.

Gençlerimizin eğitimleri bizler için en önemli vazifelerin başında gelir. Onları, bir takım davranış kurallarını öğrenen, kişiliklerini geliştiren, topluma, vatanına, milletine faydalı bireyler olarak yetiştirebiliyorsak, esas görevimizi yapmış oluruz.” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim