Hazım Tepeyran İlkokulu ve Elma Şekeri Anaokulunu ziyaret eden Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, öğrencilerle tek tek sohbet ederek; okul idarecilerinden okulların genel durumları hakkında bilgi aldı.

Vali Yılmaz Şimşek, Elma Şekeri Anaokulunda öğrencilerle derslere katıldı, minik öğrencilerle tek tek ilgilendi. Çocukların büyük bir ilgi ve sevgiyle karşıladığı Vali Şimşek öğrencilerle bir süre sohbet etti, öğretmenlerinden eğitim faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.

Okul öncesi eğitimin önemine dikkat çeken Vali Şimşek, “Eğitim önemli, eğitim içinde de okul öncesi eğitim önemli. Hayat boyu sürecek öğrenmenin temelinin atıldığı okul öncesi eğitimin yüzdesi öncü ülkelerde esas alınıyor. Ülkemiz bu rakamı her geçen yıl daha da artırarak götürüyor. Okul öncesi eğitimde başarı ve katılımı ne kadar sağlarsak eğitimde de başarımızı o kadar artırmış olacağız. İller, eğitimdeki başarılarını derecelendirirken okul öncesindeki yüzdeleri de dikkate alıyorlar. Çocuklarımızın yaratıcı yönlerini ve becerilerini ortaya koyabildikleri, geliştirebildikleri okul öncesi eğitim kurumlarımızın ailelere de büyük kolaylık ve katkı sağladığını düşünüyorum. Eğitim muhakkak ilk önce anne ve babada başlar ancak evdeki eğitimin pekiştirilmesi, daha da geliştirilmesi açısından çocuklarımızın iç içe olduğu, eğlenerek öğrendiği bu eğitim kurumlarımız çok önemli” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim