2011 LYS sınav sonuçlarına göre İlimizde birinci olan öğrenciler Niğde Valisi Âlim Barut tarafından Makamında kabul edildi. Vali Barut öğrencileri altınla ödüllendirdi.
 
Vali Barut’a yapılan ziyarette, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Alkan, Okul Müdürleri, Öğrenci Velileri ile Öğrenciler Özgür Yıldırım Savran, Salim Ece, Fatih Öktem, Yunus emre Öztürk, Merve Kirişçi, Ayşe Çisem Ağca, Hüseyin Aktuğ, Emin Gez ve Mikail Aslan hazır bulundular.
 
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Alkan şunları kaydetti; “İlimizde başarının sağlanmasında başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu işte katkısı olan Veliler, Okul Müdürleri, dershaneler, öğretmenler ve öğrencilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
 
Vali Alim Barut yaptığı konuşmasında; “Bu dokuz gencimiz kendi branşlarında İlimizde birinci oldular. Ama biliyorsunuz İl ortalamasında ilimizde imtihana giren her öğrencinin aldığı puan esas alınıyor. Dolayısıyla ilimizin genel başarısında sınava giren tüm öğrencilerimizin payı vardır. Bu bir ekip olayıdır. Öğrenci kadar, öğretmenler, idareciler, milli eğitim ve Valilik de bir ekiptir” dedi. 
 
Bende Valilik olarak üzerime düşeni yaptım. Dolayısıyla böyle bir netice almış olmakla ben görevimi yapmış olduğuma kanaat getiriyorum diyen Vali Barut; “İstikrarlı bir şekilde bu başarının elde edilmesi ve gelecek yılda aynı başarının devamı için ben üzerime düşeni yapmaya çalışacağım. İlimizde elde ettiğimiz bu başarıda müsaade ederseniz biraz kendime pay çıkarayım. Geçici görevlendirmeleri en aza indirmeye çalıştım. Sene içindeki tayinleri zorunlu olmadığı müddetçe imzalamadım. Çünkü öğretim dönemi içerisinde öğretmen değişikliğinin örgenciye zarar verdiğini biliyorum. Bunun zararını ben talebeliğimde yaşadığım için. Bundan sonra da istikrarlı, disiplinli çalışmaya devam edeceğiz, bende üzerime düşeni yapacağım. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Vali Barut öğrencileri tek tek tebrik ederek onları altınla ödüllendirdi.  
















Editör: TE Bilişim