Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, ''KBYS, diğer adıyla uzman öğretmenlik için yüksek lisansını tezli olarak yapan üyelerimiz adına açtığımız davaları kazanıyoruz'' dedi. Özüdoğru, yaptığı yazılı açıklamada, uzman öğretmen olmak için üyeleri Hüseyin Şahin ile ilgili Aksaray İdare Mahkemesine açtıkları davayı kazandıklarını belirterek, bu davanın mağdur olan eğitimcilere örnek olduğunu ifade etti.

Sendikalarının üyelerinin her türlü hak ve menfaatlerini aramayı ilke edindiğini ifade eden Özüdoğru, ''KBYS, diğer adıyla uzman öğretmenlik Niğde’deki üyelerimiz adına açtığımız davaları kazanmaya devam ediyoruz. Son olarak yüksek lisansını tezli olarak yapan üyemiz Bor Kenan Evren İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Hüseyin Şahin Uzman Öğretmen olma hakkını elde etti. Üyelerimiz adına Haziran 2011 tarihinden sonra açtığımız çok sayıda bireysel davadan şimdiye kadar hiçbir olumsuz karar çıkmamıştır” şeklinde konuştu.

 

“Üyelerimizin bize başvurması yeterli”

 

Milli Eğitim Bakanlığı, bunca mahkeme kararına rağmen, bu konuda herhangi bir düzenleme yapmayarak, hem devleti vekâlet ücreti ve yargılama giderleri yönüyle zarara uğrattığını iddia eden Özüdoğru, “Bakanlık, 2006 yılından itibaren tezli yüksek lisans yapıp da uzman öğretmen olamayanlara ‘uzman öğretmenlik sertifikası’ verilmesi için gerekli düzenlemeyi bir an önce yapmalıdır. Ayrıca tezsiz yüksek lisans yapan üyelerimiz için de dava açabilmekteyiz. Bu noktada 2006 yılından itibaren uzman öğretmenlik sınavı açılmadığından dolayı öğretmenlerimiz mağdur olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bakanlık bir an önce sınav açarak, öğretmenlerimizin mağduriyetini gidermelidir.” dedi.

Dava açmak isteyen öğretmenlerin Eğitim-Bir-Sen Niğde Şubesine başvurmalarının yeterli olduğunu ifade eden Özüdoğru, “Bu konuda mağdur olan üyelerimiz uzman öğretmenlikle ilgili olarak okullarına bir dilekçeyle başvurmaları yeterli. Biz kendilerine verilecek ret cevabından sonra her türlü hukuki işlemleri takip edeceğiz. Uzman Öğretmenliği hak eden üyelerimize hayırlı olsun.'' diyerek sözlerini tamamladı.

 

Editör: TE Bilişim