Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan yalan makinesi üretmek istediklerini açıkladı.
Üsküdar Üniversitesi “Yalan Makinesi” yapmak istiyor


Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, katıldığı bir programda üniversitenin hedefleri arasında Dünya’ya bilim ihraç etmek olduğunu ifade ederek, mevcut projeler ve AR-GE çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Davranış bilimleri ve sağlık alanında Türkiye’nin ilk ve tek tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi patent üreten kurum olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Dünya’nın 3. Nöropsikofarmakoloji laboratuvarı, ilaç kan düzey ölçüm testleri, beyin hastalıklarıyla ilgili çeşitli çalışmalar, nörokognitif incelemeler, biyomühendislik araştırmaları  gibi Türkiye’de emsali olmayan pek çok projeyi bünyesinde barındıran Üsküdar Üniversitesi, şimdi de yalan makinesi yapmak istiyor.Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nevzat Tarhan, katıldığı bir programda verdiği demeçte bu isteklerini şöyle dile getirdi;

"MİT Yasası çıktı. Dışarıdan yalan makinesi ithal edilecek. Biz bunu bir proje halinde hazırlıyoruz. Sunacağız. Yalan makinesini üretebilecek alt yapımız var. Hocalarımız var. Beyin bilgisayar arayüzü yazan elemanlarımız var. Yalan makinesini rahatlıkla yapabilecek durumdayız. Sadece Kurtlar Vadisi gibi dizilerde izlemeyeceğiz yalan makinesini, üreteceğiz. Bunu üniversite olarak hedefliyoruz. Tabii projenin kabul görmesi lazım. Bunun için buna gönül veren kişiler lazım. Proje gönül işidir aşk işidir. 7/24 bunu düşünmeyenler yapamaz".


Editör: TE Bilişim