KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP), 23-24 Ekim 2014 tarihlerinde Niğde Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan “2. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu” hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor.


Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Konya, Niğde, Aksaray ve Karaman’da bulunan toplam 7 üniversitenin işbirliğinde kurulan UNİKOP, bu yıl ikincisini gerçekleştireceği KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu öncesi stratejik planlama kurulu toplantısı düzenledi. Niğde Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’nde düzenlenen toplantıya UNİKOP üyesi üniversitelerin temsilcileri ve KOP İdaresi yetkilileri katıldı.


Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 2. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu ve UNİKOP Spor Oyunları’nın hazırlıkları görüşüldü. Birincisi Selçuk Üniversitesi’nin dönem başkanlığını yürüttüğü 2013 yılında Konya’da düzenlenen ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in de katıldığı KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu’na bu yıl yine bakan düzeyinde katılımların olacağı ayrıca Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun da bu sempozyuma katılabileceği ifade edildi. Uluslararası düzeyde bilim insanlarını ve sektör temsilcilerini buluşturularak karşılıklı fikir alışverişinde bulunabilmelerine imkân sağlanmasının amaçlandığı toplantı 23-24 Ekim 2014 tarihlerinde Niğde Üniversitesi’nin yeni eğitim öğretim yılı açılış töreni ile hizmete açmayı planladığı Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.


Sempozyum çerçevesinde ayrıca UNİKOP Spor Şöleni düzenlendi. 4 branşta gerçekleştirilecek müsabakalar UNİKOP Üyesi üniversitelerin bulunduğu 4 farklı şehirde yapılacak. Spor dalları ve müsabakaların gerçekleştirileceği üniversiteler ise şöyle;

Basketbol; 18-22 Ekim tarihlerinde Niğde Üniversitesi,
Futsal;  15-18 Ekim tarihlerinde Mevlana Üniversitesi,
Hentbol; 15-19 Ekim tarihlerinde Aksaray Üniversitesi,
Voleybol; 15-16 Ekim tarihlerinde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi.


Editör: TE Bilişim