Niğde Üniversitesi
 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla hazırlamış olduğu “Eğitimimiz ve Öğretmenimiz” konulu konferans Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.



Niğde Üniversitesi  Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nâzım Hikmet Polat’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Alp, Prof. Dr. Mustafa Bayrak, fakülte dekanları, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, akademik personel ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Büyük ilgi gören konferans, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Öğretmenler Gününüz kutlu olsun diyerek sözlerine başlayan Prof. Dr. Nâzım Hikmet Polat, konuşmasını öğretmenler gününün tarihçesi hakkında bilgiler vererek devam ettirdi. Prof. Dr. Polat; “ Bizde 24 Kasımın öğretmenler günü olmasının sebebi Atatürk’ün öğretmenlerle ilgili bir kararına dayanıyor. Öğretmenliği yaygınlaştırmak için kurulan millet mektepleridir. Türkiye’de 24 Kasımın öğretmenler günü olarak kabul edilişi 1981 yılında gerçekleşmiştir. Millet Mektepleri’nin açılışı ve Atatürk’ün başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılındaki bir kanunla öğretmenler günü olarak resmen kutlanacak günler arasına girdi. Bununla beraber 26 Kasım 1992 yılında da Öğretmenler Günü kutlama yönetmeliği adıyla birde yönetmelik çıkarıldı. Dolayısıyla o günden bu yana Öğretmenler Günü yönetmelik çerçevesinde kutlanmaktadır. Böylece bizim eğitim öğretim tarihimizde Atatürk’ün bizzat müdahalesi ile bir dönüm noktası yaşanmıştır. İşte Öğretmenler Gününün bizde 24 Kasımda kutlanmasının sebebi budur” diye konuştu.

 

Konuşmasının devamında Öğretmenlik mesleğinde bugün gelinen noktaya kadar yaşanan sıkıntıları dile getiren Prof. Dr. Nâzım Hikmet Polat ayrıca bu yönde yapılan çalışmaların neler olduğu hakkında da bilgiler verdi.

 

Konferans, Rektör  Prof. Dr. Adnan Görür’ün konuşmacı Prof. Dr. Nâzım Hikmet Polat’a teşekkür ederek plaket takdim etmesiyle devam etti.

 

Konferansın sonunda, emekli olan Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadriye Kayakırılmaz’a ve Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü Öğr. Gör. Burhan Korkmaz’a Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür tarafından plaket takdim edildi.

Kısa bir konuşma yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür; “İki hocamızın da üniversitemiz için özellikle benim şahsım için de farklı yerleri var. Her ikisinin de iş disiplini ve görev anlayışı gerçekten takdir edilecek düzeydedir. Kendileri ile birlikte üniversite camiası altında uzun süre çalışma fırsatımız oldu. Bunun için ülkemiz eğitimine ve üniversitemize sağladıkları katkılardan dolayı kendilerine minnettarız” dedi.


Rektör Prof.Dr. Adnan Görür’ün  ardından söz alan emekli olan hocalarımız ise eğitim hayatına çok erken yaşta başladıklarını ve uzun bir süre eğitim hayatına severek hizmet ettiklerini söylediler. Ve bu süreçte kendilerine her zaman destek veren başta Rektör Prof. Dr. Adnan Görür olmak üzere bütün herkese teşekkür ederek konuşmalarını sonlandırdılar.

 

Program emekli olan hocalarımız onuruna verilen kokteylin ardından sona erdi.


Editör: TE Bilişim