Araştırma, eğitim-öğretim ve bilgi paylaşımı gibi birçok konuda iş birliği yapılması, tecrübe ve kapasitelerin ortak kullanılması gibi değerli amaçlarla kurulan Anadolu Üniversiteler Birliği tarafından, Birlik üyesi Üniversitelerin bulunduğu 10 ilde, 25 Temmuz – 03 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen “AÜB Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarlarının 8.’si Niğde’de düzenlendi.

AÜB Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarının açılışında Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, çok sayıda fuar katılımcısı ve öğrenci yer aldı.

Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı ve Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul; “rektörlerimizle birkaç ay önce bir toplantı yaparak Üniversite tercih dönemi içerisinde birliğimize üye 13 üniversitenin bulunduğu illerde tercih tanıtım fuarları gerçekleştirelim dedik ve bunu hayata geçirdik. Geçtiğimiz hafta Pazar günü Erzincan ilinden başlamak üzere Sivas, Tokat, Amasya, Yozgat, Kırşehir ve bugünde Niğde’deyiz. Anadolu Üniversiteleri birliğinin tanıtım ve tercih fuarını açtık. Burada tercih yapacak öğrencilere üniversiteleri tanıtacak ve tercihlerine yardımcı olacaklar. Önümüzdeki yıllarda da bunu devam ettireceğiz. Anadolu Üniversiteler Birliği olarak bu tür etkinlikleri gerçekleştiriyoruz” dedi.

"Ben Her Yerde Varım" Projesi Hayata Geçirildi "Ben Her Yerde Varım" Projesi Hayata Geçirildi

Ömer Halisdemir Üniversitesinin de paydaşı olduğu Anadolu Üniversiteler Birliği bünyesinde gerçekleştirilen fuar öncesinde açıklamalarda bulunun Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, gerek Niğde’nin gerekse bölge illerinin bu tarz etkinlikleri yaparak Üniversite tercihi yapacak öğrencilere doğru tercih yapabilmeleri için önemli bir destek sağlandığını ifade ederek Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin de bölgesel, ulusal ve uluslararası fuarlarda yer alarak hem Üniversitemizin hem de Niğde ilinin tanıtımına önemli katkılar sunmaya devam edeceğini aktardı. Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu açıklamalarının devamında, tüm Niğdeli ve çevre illerde ikamet eden Üniversite adayı öğrencileri bu verimli geçmesi beklenen fuarda görmek istediklerini de sözlerine ekleyerek Anadolu Üniversiteler Birliği Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarlarının düzenlenmesinde emeği geçenlere ve destek verenlere teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim