Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar’ın ve Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi çatısı altında faaliyetlerine devam eden Genetik Araştırmalar Enstitüsü Yöneticisi Prof. Dr. Zeynal Akparov ile Bilimsel İşler Müdür Yardımcısı Dr. Mehraj Abbasov’un katılımlarıyla, Genetik Araştırmalar Enstitüsü ile üniversite arasında ikili işbirliği protokolü yapıldı.

Yapılan protokolde, karşılıklı öğrenci değişimi, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerine staj imkanının sağlanması, öğretim üyelerinin değişimi, ortak seminer, konferans ve kongreler düzenlenmesine yer verildi.

İmza töreninde enstitü hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Zeynal Akparov ve Dr. Mehraj Abbasov, enstitüde devam etmekte olan biyoteknolojik çalışmalar ile bitkisel üretim, insan ve bitki genetiği gibi konularla ilgili bilimsel çalışmalarını da Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar ile paylaştı.

İmzalanan protokolün ardından açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, kardeş ülke Azerbaycan ile oldukça iyi bir akademik ve bilimsel bağ kurduklarını belirterek, bu bağların daha da sağlam temellere oturtulabilmesi adına ikili işbirliklerini geliştirmeyi hedeflediklerini ifade etti ve imzalanan bu antlaşmanın da Genetik Araştırmalar Enstitüsü ve üniversitemizin akademik ve bilimsel gelişimine katkı sağlayacağını ifade etti.

Ayrıca imza töreninin ardından Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar tarafından Prof. Dr. Zeynal Akparov’a günün anısına üniversitemiz anı tabağı hediye edildi.
 
 
Editör: TE Bilişim