KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği’nde (UNİKOP) dönem başkanlığı görevi, düzenlenen törenle Aksaray Üniversitesi’ne devredildi.

 
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve 7 üniversitenin 2012 yılının Aralık ayında bir araya gelerek oluşturduğu KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği’nde (UNİKOP), dönem başkanlığı görevi düzenlenen devir teslim töreni ile Niğde Üniversitesi’nden Aksaray Üniversitesi’ne geçti.


 
Aksaray Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen UNİKOP Dönem Başkanlığı Devir Teslim Töreni, 2014 yılı dönem başkanı ve Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ün konuşmasıyla başladı. KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği’nde kuruluş yılı itibariyle en eski olan Selçuk Üniversitesinin kurucu dönem başkanlığı yaptığını sonrasında bölgenin diğer eski üniversitesi olan Niğde Üniversitesi’nin bir yıl boyunca başkanlık görevini yürüttüğünü belirten Rektör Görür, sıranın 2015 yılı ile birlikte Aksaray Üniversitesi’ne geldiğini söyledi. Bundan sonraki süreçte birliğin daha da genişlemesini arzu ettiklerini ifade eden Rektör Görür, “Birlik 2 yıldır güzel çalışmalar yapıyor. Bu çalışmaları bölgenin ve ülkemizin kalkınması adına daha da geliştirerek devam ettirmeliyiz. Bunu başaracak durumdayız” dedi.


 
UNİKOP Dönem Başkanlığını devralan Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar ise yılı en iyi şekilde değerlendirmek adına gayret edeceklerini söyledi. UNİKOP’un, dönemin Dışişleri Bakanı olan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun önerisi üzerine kurulduğunu ve son derece güzel bir proje olduğunu ifade eden Rektör Acar, “Sayın Davutoğlu’nun “Bölgenin üniversiteleri bir araya gelsinler, güçlerini birleştirsinler, enerjilerini en etkin şekilde değerlendirsinler” önerisine canı gönülden kulak verdik ve birliği kurduk. İki yıldır da gayet güzel çalışmalara imza atıyoruz. Bundan sonra da üniversitelerimizin güç birliği ve KOP İdaresi’nin desteği ile daha güzel çalışmalara imza atacağımızı umuyorum” dedi.


 
KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ise UNİKOP’un artık Türkiye’de bir marka haline geldiğini belirtti. UNİKOP’un, “Kendi bölgemizi nasıl kalkındırabiliriz” sorusuna verilen en somut cevap olduğunu kaydeden Babaoğlu, “Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz da bu birliği çok önemsiyor. Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölgesi’nde de böyle bir birliğin kurulması çalışmaları tamamlandı. DAP Bölgesi Üniversiteler Birliği de bizi model alarak kuruldu” dedi. UNİKOP’un, bölgelerini kalkındırmak üzere üniversitelerin sahaya çıkabileceklerini gösterdiğini kaydeden KOP Başkanı Babaoğlu, “İki yıl içinde gençlik-spor, ortak envanter çalışmaları gibi son derece önemli çalışmaları hayata geçirdik ve birçok işbirliği ortamı tesis ettik. Bundan sonra daha farklı alanlarda bu işbirliğine devam edeceğiz. KOP İdaresi olarak, Üniversiteler Birliği’nin ileriye dönük yapılanmasına her zaman destek vermeye hazırız” dedi.

 
Töreninin ardından 7’nci UNİKOP Üst Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantıda UNİKOP’u oluşturan 7 üniversiteye, yeni kurulan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nin de dâhil edilmesi kararlaştırıldı. UNİKOP’un 2014 yılı çalışmaları hakkında UNİKOP Genel Sekreteri Prof. Dr. Ayhan Gökçe tarafından yapılan sunumun ardından diğer gündem maddeleri görüşüldü.

 
Rektör Acar’ın konuklarına çeşitli hediyeler takdim etmesinin ardından selfie çekimiyle toplantı sona erdi.



Editör: TE Bilişim