Etkinliğe Üniversite Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcıları  Prof. Dr. İlyas Gökhan ile Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik, fakülte dekanları, akademik ve idari personellerimiz ile çok sayıda uluslararası öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını Üniversite  Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğretim Görevlisi Hülya Üründü yaptı. Öğr. Gör. Hülya Üründü konuşmasında, üniversitenin  uluslararası öğrenci sayısının her geçen dönem arttığını belirterek, “Bugün 54 ülkeden 729 uluslararası öğrencimiz bulunuyor ve biz daha büyük bir aile olma yolunda ilerliyoruz. Sizler mezun olduğunuzda bizim birer iyi niyet elçimiz olacaksınız” dedi.

Etkinlikte açıklamalarda bulunan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  Rektörü  Prof. Dr. Muhsin Kar, tüm Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğrencilerinin, kendilerini evlerinde gibi hissetmeleri adına çalıştıklarını ifade ederek, öğrencilerin de yeni bir kültürü tanımak ve zaman içinde o kültüre uyum sağlayabilmek için cesur olmaları gerektiğini belirtti. Rektörümüz sözlerinin devamında ise “İçinde bulunduğumuz toplumu ve değerleri tanımaya çalışalım. Bu durumda uyum sorunları yaşamayacağınızı ümit ediyorum” dedi.

Uluslararası öğrencilerin Türkçe öğrenmesinin kendileri adına büyük önem taşıdığı aktaran Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, “Dil öğrenmenin en kolay yolu, dili bilen bir arkadaş edinmektir. Bu sayede dil seviyeniz çok hızlı bir biçimde artacaktır. Türk öğrenciler geleneksel misafirperverliğimizi sizlerle gerçekleştirecek ve bunu da arkadaşlıklarına yansıtacaklardır” diye ekledi.

Öğrencilerin herhangi bir sorunlarının olması durumunda onları asla yalnız bırakmadıklarını da vurgulayan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, “ Gerek Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımız gerekse Uluslararası İlişkiler Ofisimiz çalışanları öğrencilerimize her zaman destek olarak, problemlerin üstesinden gelmede öğrencilerimize yardım etmektedir” sözleri ile uluslararası öğrencilerimizin sorunlarını çözmede üniversite olarak önemli bir fırsat sunduklarını aktardı.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar sözlerini, “Mezun olduktan sonra bizleri, Niğde’yi ve Türkiye’yi unutmayın, belki bir gün sizin ülkelerinizde biz de misafir oluruz. Etkinliğimize katıldığınız için sizlere teşekkür ederim. Niğde’deki eğitim hayatınızın tadını çıkarın” ifadeleri ile sonlandırdı.

Program, yapılan ikramların ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim