Üniversitemizin, akademik işbirliği protokolü imzaladığı İtalya, Makedonya, Kosova ve Bosna Hersek üniversitelerinin de katılacağı “Kalite Ölçümü İçin İstatistiksel Metotlar” isimli yaz okulu 20 Haziran 2011 pazartesi günü başlıyor.
 
Akademik işbirliği protokollerini hayata geçirmeye devam eden üniversitemiz yurtdışından altı, yurtiçinden yedi üniversitenin katılacağı yaz okulunun hazırlıklarını tamamladı. Yapılan işbirliklerinin pekiştirilmesi ve ürüne dönüştürülmesi amaçlanan yaz okulunda kalite üzerinde çalışmalar yapan kurumlara yön vermek ve bu konuda gençlerin eğitimine destekte bulunmak amacıyla “Kalite Ölçümü İçin İstatistiksel Metotlar” konusu ele alınacak. Kalite anlamında çeşitli bilim dallarında çalışan bilim insanlarını, öğrencileri bir araya getirerek yapılan çalışmaları birlikte değerlendirme ve bu çalışmaların diğer uygulama alanlarına uygulanmasını tartışma imkânı sunacak yaz okulu, araştırmacılara araştırma konuları hakkında karşılaştıkları problemleri tartışabilecekleri geniş kapsamlı tartışma olanağı sağlayacak.
 
İtalya’dan Napoli Federico II ve Sannio Üniversiteleri ile Makedonya’dan Goce Delcev Üniversitesi, Kosova’dan Priştina Üniversitesi ve Bosna Hersek’ten Mostar Cemal Biyediç Üniversitesi’nden akademisyen ve öğrencilerin katılacağı yaz okuluna Çukurova, Cumhuriyet, Erciyes, Kahramanmaraş Sütçü İmam, İnönü, Aksaray, Nevşehir, Gazi Osman Paşa, Selçuk, Mersin, Ahi Evran ve Bozok Üniversitelerinden de öğrencilerin katılması bekleniyor.
 
Üniversitemizin uluslararası tanıtımına büyük katkı sağlayacak yaz okulunda bilimsel etkinliklerin yanı sıra katılımcılara Niğde’nin tarihi ve turistik yerleri de tanıtılacak.
 
Yaz okulu 25 Haziran 2011 tarihinde sona erecek.
 

Editör: TE Bilişim