Zafer Haftası’nın 92. Yıldönümü dolaysıyla Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından organize edilen Zafer Yürüyüşü’ne katılan Tyana Gençlik Meclisi, Niğde’yi gururla temsil etti.

 

Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK

 

Kemerhisar Belediyesi Başkanı Beytullah Kirazcı öncülüğünde oluşturulan Tyana Gençlik Meclisi, Zafer Haftası’nın 92. Kutlama yıldönümü için Kocatepe’ye gitti.

 

Pazartesi sabah saat 10:00’da hareket eden Tyana Gençlik Meclisi, saat 19:00’da Afyon İl Merkezi’nde oldu.

 

Daha sonra Başkomutan Tarihi Milli Parkı’na giden gençler, Şuhut İlçesi’nde başlayan yürüyüşe eşlik ettiler. Toplam 14.5 kilometre uzunluğunda ki Zafer Yürüyüşü’ne gençler marşlar söyleyerek devam ettiler. Sabah saat 04:45’de Kocatepe Anıtı’na ulaşan gençler, burada Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu yaptıktan sonra yürüyüşe katılanlarla birlikte İstiklal Marşı söylediler.

 

Bu yıl 10.su düzenlenen Zafer Yürüyüşü ile ilgili Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın karşılama konuşmasından sonra, Şuhut Belediyesi tarafından hazırlanan “An ve An Kocatepe” belgeseli izlendi.

 

Çevre üniversitelerden 100’ün üzerinde öğretim elemanı katılırken, Niğde’den yalnızca Kemerhisar Belediyesi katıldı.

 

Tyana Gençlik Meclisi Başkanı Tufan Oğram; “Öncelikli olarak her Kemerhisar genci buraya gelmek, Ata’sının yolundan gitmek için can atıyor. Fakat olanaklarımız ölçüsünde, Kemerhisar Belediyesi Başkanı Beytullah Kirazcı’nın katkılarıyla 57 genç arkadaşımızla beraber geldik. Her ulusun kendine özgü bağımsızlık savaşı ve mücadelesi olur. Fakat bizler bugün Afyon Kocatepe’de görüyoruz ki, Türk Ulusunun ve onun önderinin bağımsızlık mücadelesi, tarihe sığmayacak büyüklükte ve özgünlükte! Ne mutlu ki bizlere böylesine onurlu bir mirasın takipçileriyiz. Ne mutlu ki bizlere geleceğimizi geçmişimizden aldığımız güçle, bağımsız ve özgür bir Türkiye ideali ile şekillendiriyoruz” dedi.

 

Editör: TE Bilişim