Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesini  Teknofest 2020’de başarı ile temsil eden Türkkuşu Roket Takımı Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Şahin ve üç üyesi, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’ı ziyaret etti.

Bilindiği üzere Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  Türkkuşu Roket Takımı, Teknofest 2020 Orta İrtifa Roket kategorisinde rapor sıralamasını 90 takım içerisinden 21. olarak tamamlayıp, tüm aşamaları geçerek atış yapmaya hak kazanmıştı. Türkkuşu Roket Takımı, atış sonrası genel sıralamada ise 42 takım arasından 32. olarak henüz kurulduğu ilk yılda önemli bir derece elde etmişti.

Ziyarette Rektör  Prof. Dr. Muhsin Kar elde edilen başarı dolayısıyla Türkkuşu Roket Takımı Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Şahin’e, mekanik ve grafik tasarım çalışmaları yapan ve takım lideri Mehmet Gürbüz’e, takımda tasarım ve imalat çalışmaları yürüten Ahmet Alp Süneçli’ye ve takımın kurtarma sistemleri ve raporlama işlerini yürüten Sümeyya Arı’ya “Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest 2020 Roket Yarışması Katılım Belgeleri”ni takdim etti.

Rektör  Prof. Dr. Muhsin Kar belge takdiminin ardından yaptığı açıklamalarda Türkkuşu Roket Takımından övgü ile bahsederek, öğrenci projelerinin teori-pratik ikilemini azalttığı için çok önemli olduğunu ve  yenilikçilik kültürünün oluşumuna da önemli katkılar sağladığını vurguladı.

Açıklamalarının devamında, “Öğrenci projelerine her türlü desteği yasal mevzuat ve mali imkanlarımız ölçüsünde vermeye devam edeceğiz” ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar ayrıca, Türkkuşu Roket Takımı Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Şahin’e ve tüm takım üyelerine özverili çalışmaları dolayısıyla teşekkür ederek bundan sonraki çalışmalarında da kolaylıklar diledi.

Editör: TE Bilişim